2009-11-26

ABF FOTOKLUBBS UDDEVALLAALMANACKA 2010


ABF FOTOKLUBB:S UDDEVALLAALMANACKA 2010 spelade huvudrollen vid gårdagens berättarafton.
Som vanligt innehåller almanackan fina bilder och nästan alltid sådana som inte presenterats i andra sammanhang. I 2010 års almanacka har de flesta bilderna fotograferats av Lars-Olof Jacobsson, ett par av Alban Thorburn och en av Bror Jacobsson.
Lars-Olof Jacobsson bilder är från 1960- och 1970-talet och några visar den del av Uddevalla som försvann när stadsmotorvägen byggdes. Alban Thorburns bilder är från tiden före och efter sekelskiftet 1900.
I almanackan finns också nytagna bilder på platserna som de ser ut idag och ni må tro att det blev mycket prat om bilderna då vi jämförde en gammal med en nytagen bild.
Fullsatt hörsal var det också vilket gjorde kvällen extra trevlig. Vambola Kallaste från fotoklubben lät meddela att fortfarande finns Uddevallaalmanackan att köpa men den brukar ha en strykande åtgång så passa på om du inte redan köpt den. //

2 kommentarer:

  1. Kul med den almanackan.
    Brukar få den av mamma i julklapp varje år. Kul och ha på väggen

    SvaraRadera
  2. Lika spännande varje gång att bläddra i den. Hoppas min syster läser detta och kommer ihåg att jag fortfarande önskar mig, trots moderns frånfäle! Ibland blir jag dock lite besviken och får intala mig; någon annan tycker säkert det här är en viktig bild! Ibland har texterna varit riktigt dåliga också, även med uppenbara felaktigheter, det är mer svårsmält. Så jag håller tummarna för årets version.

    SvaraRadera