2009-10-25

Bilkyrkogården rycker allt närmare


(Uppställningsplatsen idag)
I maj månad skrev jag om de asiatiska (företrädesvis kinesiska) bilarna som stod uppställda inom bilfabriken Pininfarinas område. Då hade det gått sju månader sedan Uddevalla Hamnterminals pressmeddelande sändes ut där det hette att Uddevalla skulle bli ett centrum för bilhantering. Det sades också att bilarna skulle stå där högst några månader.
Nu har det strax gått ett år och ingenting, absolut ingenting, tycks ha hänt. Jo om man tittar på den här nytagna bilden lite noggrant ser man att det satts upp några ljusa skynken i bakrutan på en del bilar. De fanns där inte i maj månad.
Frågan är vad som skall hända med bilarna? De är avsedda för den ryska marknaden och inte godkända för den europeiska. Sannolikheten för att de någonsin kommer att hamna i Ryssland blir mindre för var dag. Och tänk bara vilken apparat det skall till den dag man bestämmer sig för att frakta bort bilar som inte varit startade på ett år. Eller har Pininfarinas personal haft till uppgift att starta motorerna då och då?
Bilkyrkogården rycker allt närmare. //

3 kommentarer:

  1. Pinan Anställd2009-10-25 23:10

    Det var snack om att det skulle ske något i nästa vecka. Får se vad som händer... :)

    SvaraRadera
  2. 300 bilar skall lastas till Ryssland vilken dag som helst. Kanske du som har koll på båttrafiken kan se om lämpligt fartyg är på g.

    SvaraRadera