2009-10-21

Konstmappen


Ivar Kristiansson lämnar följande information om konstmappen:
LIONS KONSTMAPP 1959:5 Uddevallakonstnärer.Signerad upplaga 250 ex. Pris 95 kr.
Nils Asp Komposition med 2 segel. Träsnitt
Sigfrid Carlsson Solnedgång. Färglitografi.
Kurt Dejmo Klippor. Litografi
Ulla Emitslöf-Dejmo Komposition med spelkort. Litografi.
Stig Trägårdh Båtar och sumpar. Serigrafi.

6 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk uppfinning Uddevallabloggen är! Här får man ju svar på alla frågor som ingenstans kunnat besvaras! Tack igen Ivar, och tack Per!

  SvaraRadera
 2. Caje var alltså inte med? Gissade nästan det, att hon inte fanns med i bilden så pass tidigt. Gissar också att Lion´s-mappen som Ann-C nämner är en annan senare där även hon kan ha varit med.

  SvaraRadera
 3. Bo i Kalmar2009-10-22 09:46

  Nils Asp var teckningslärare på läroverket på 50-talet. Han hade en fin och väluppfostrad boxer som han ibland hade med på lektionerna. Vid Asps ledighet eller annan frånvaro fungerade ofta paret Deimo eller Trägårdh som vikarier.

  SvaraRadera
 4. ...det här får mig att vilja göra reklam för min blogg Blogg Bohuslän som inte tycks bli uppdaterad längre i blogglistan. Visst är det en kulturell katastrof det som är på gång!

  SvaraRadera
 5. Mina privatspaningar har nu lett fram till att det finns 2 Uddevallamappar utgivna av Lions. En kom 1959 - det är den som Ivar beskriver och som jag egentligen letade efter. Den andra kom ut 1965 och där var Nils Asp och Caje Huss med, däremot inte Sigfrid C. Jätteroligt att jag kunnat lokalisera båda!

  SvaraRadera
 6. Nils Asp var även min och många andra elevers teckningslärare på Västerskolan under sent 70-tal!

  /Uddevallare

  SvaraRadera