2009-10-17

Om att bokstavligen kasta (skatte)pengar i sjön


I dagens Bohusläningen kan vi läsa att Tekniska nämnden beslutat att anlägga en lekplats för 3 milj. kr i Teaterplantaget. Man har ingen lösning på översvämningsproblemet enligt tidningen. En tidigare undersökning har givit vid handen att det kostar 8 -10 milj. kr att bygga bort översvämningsrisken.
Och lekplatsen skall stå klar redan nästa sommar.
Kan man använda skattepengar på ett sämre sätt? //

13 kommentarer:

 1. Man hade inte ambitionen
  "Sveriges största" kvar....
  Men konstigt och underligt det är det...
  Jag har ju skrivit många insändare om det och blivit kallad dysterkvist. Så jag är glad att du till hör samma kategori som jag;-)

  SvaraRadera
 2. Vem hittar på sådana dumheter ?

  Ove O´Fhasa

  SvaraRadera
 3. rolf ohlson2009-10-17 12:38

  Det får väl bli lekredskap i rostfritt där då.

  SvaraRadera
 4. Jag vet vem! Men det säger jag inte. Ska man dra in bidraget helt då till museumet som står på likande mark? Och förresten lekparken som är där idag? Är den inte lekbar efter de senaste årens översvämningar? Jag säger inte att det är rätt att bygga en lekpark där men man ska tänka på det som finns idag och vem som spenderar pengar.

  SvaraRadera
 5. Man är väl rädd för att A-lagarna skall drunkna vid högvatten. Småttingarna kan väl bära flytväst!

  SvaraRadera
 6. Cirkusplatsen vid Parken hade väl varit idealisk. Eller hela Parken?
  I stället för en massa stora hus

  Iréne Panik

  SvaraRadera
 7. ...det hör till historien att det finns en jättefin lekplats i Folkets Park, en lekplats som kan byggas ut och kanske borde byggas ut för intilliggande förskola. Men det är klart, vi har ju vår byggnadstekniska expertis som vet i vilket dåligt skick allt som har med parken att göra är, expertis både på Bohusläningen som i Stockholm. Och de ukaser som utgår från kungliga huvudstaden är väl alltid riktiga. Så riv hela skiten och börja om på nytt, med att bygga samlingslokaler i parkmiljö som rymmer flera hundra människor.

  SvaraRadera
 8. Att bygga ut den i Folkets Park kan ju inte kommunen göra eftersom den är i privat ägo numera, dessutom kommer ju med all sannolikhet parken säljas och nya bostäder kommer att byggas där.

  SvaraRadera
 9. Inte finns det en jättefin lekplats i Folketspark! Det fanns en på 80-talet, men den är sedan länge borta. Tidens föräldrar vill sitta på café och ha barnen på lekpaltsen inom synhåll. Inte som när somliga av oss andra hade barn och det var viktigt i bostdasområdet. Idag skall allt ligga centrumnära. Det kanske är bra, men det finns säkert bättre område än både Folketspark och Badhusparken. Jag har tagit massor av foto i Folketspark idag, så vi vet vad vi pratar om...

  SvaraRadera
 10. Ja, inte behöver man vara expert för att kunna bedöma att lekplatsen i Folkets Park inte är jättefin.

  En fin lekplats som mina barn brukade leka på ibland när de var små för så där 15 år sedan fanns på söder,i början av Södra vägen tror jag. Originella redskap, välhållen. Men alltid tomt när vi var där. För att en lekplats ska vara ett ställe dit människor gör utflykter kanske från andra delar av stan måste den nog vara väldigt attraktiv. Vi bodde ju nära Plikta i Göteborg där det alltid kryllade av barn och föräldrar. Samma med några stora lekplatser inne i stan här. Men finns underlaget i en mindre stad? Här i förorten är det bara lekplatser i anslutning till någon annan aktivitet som parklek som är välbesökta. Andra ligger sorgligt övergivna.

  Själv är jag uppväxt med Margretegärdeparken som både grön oas och lekpark. Vad stor den var på den tiden! Förstår inte hur den kan ha krympt så förbannat!

  SvaraRadera
 11. Tekniska nämnden är ju som ett dagis så det klart att de vill ha en lekplats...

  SvaraRadera
 12. Sen är det ju så att de lekplatser som fanns förr och var fina, roliga och annorlunda anses ju farliga osv. det finns väl direktiv på hur en lekplats ska vara utformad. Inga kantstenar, grövre grus istället för sand. Dessa direktiv gör ju att alla lekplatser ser i stort sett likadana ut.

  SvaraRadera