2009-10-04

Bildgåta


Den här bildgåtan kanske inte är så svår? I vart fall har jag inte räknat ut var bilden är tagen. Det är fritt fram att komma med förslag. Skriv en kommentar om du vet! //

19 kommentarer:

 1. Möjligen St.Hellevigsgatan med S.Hamngatan till höger.
  Vet ej om det har funnits nån cykelaffär där, men ett ölcafé fanns ju där tidigare. Uddevalla hade väl 4-5 på olika ställen.
  Östen Rauk

  SvaraRadera
 2. N Drottninggatan Lotsarnas (Tärnan )

  SvaraRadera
 3. Kafé Tärnan, N Drottninggatan

  SvaraRadera
 4. Cykelaffären.. är det där Friberg hade sin affär ett tag?

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig bild! Jag tvivlar på att de här herrarna hänger på låset till ölschappet. Det fanns ju minst två ölschapp (eller ölsjapp) i stan, Måsen och Tärnan. Jag tror på Tärnan i närheten av Lotsarnas kålhage

  SvaraRadera
 6. Liknar fasaden på huset där Fonus ligger. (Kilbäcksgatan)

  SvaraRadera
 7. Hm.
  Kan det vara granne till saluhallen. Sedemera Ågrens cykelaffär. På min tid låg det ett fik till höger men det kan ju varit en ölhall när man tog en bärs iförd plommonstop.

  Ingången till Tärnan låg i alla fall på senare tid på hörnet Bartilsgatan N Hamngatan..

  SvaraRadera
 8. Lae tänkte lite fel kanske,
  Det ska ju vara N.Drottninggatan.
  Uddevalla hade flera ölcaféer.
  Måsen, Tärnan och Duvan och några till om jag kommer ihåg rätt.
  Bl.a. var det en "Bier-Halle" i Kungshuset

  Ove O´Fhasa

  SvaraRadera
 9. Jag köpte en gång på 50-talet en cykel på N. Drottninggatan. Kanske i den affären. Jag tror att ägaren då hette Andreasson.
  Jan

  SvaraRadera
 10. Mitt emot VSS och Havet.

  "Östen Rauk "

  SvaraRadera
 11. Fribergs Cykel var väl i en träkåk,
  ser inte ut att vara här.

  SvaraRadera
 12. Men nu vill jag veta vad som är rätt! Som några har sagt så låg väl Tärnans ingång åtminstone senare mitt i hörnan och cykelaffären inte precis intill. Det huset finns ju kvar så det är ju bara för någon bofast att kila dit och titta om fasaden stämmer. Om nu ingen vet svaret alltså.

  Kommer någon ihåg hur det såg ut inne på de där ställena? Jag har ett minne av att nyfiket ha försökt kika in på Måsen och tyckte mig då se ett stort bord med flaskor uppställda i långa rader. Kan det ha varit så? Finns det några bilder från insidor?

  SvaraRadera
 13. Annaa: Det vill jag också veta. Inget av ovanstående förslag övertygar mig. Men på något sätt känner jag igen huset. Fasaden påminner mig om huset där Eskilstunaboden och Svenssons konditori låg på Kungsgatan. Får ge mig ut på stan och leta husfasader.

  SvaraRadera
 14. God kväll!

  Ett helt off topic-inlägg men måste bara säga att jag skrattade gott åt denna underbara signatur!

  " Ove O´Fhasa "

  /Uddevallare

  SvaraRadera
 15. Hej! Om man studerar skuggorna på bilden så gör man följande reflexion: 1. Om bilden hade tagits utanför Tärnan då hade morgonsolen bildat längre skuggor.
  2. Bilden är förmodligen tagen på Kungsgatan vid middagstid skuggorna pekar mot norr och är korta. Jag håller på Gunnars teori.
  JK

  SvaraRadera
 16. Gunnar, inte låg väl Svenssons och Eskilstunaboden i samma kvarter! Det var väl Lundqvists?

  SvaraRadera
 17. Idag är Bohusläningen full med bilder på tomma lokaler i centrum. Jag slogs av att Kungsgatan 38, måste väl vara vid Einars någonstans hade liknande fasad, med listen en it upp och så, ingen annan fundering eftersom jag verkligen inte vet. Bara tittade på likheterna.

  SvaraRadera
 18. Annaa: Jag var nog fel ute. Vad jag tänkte på var bageriet som låg i samma hus som Eskilstunaboden. Hette det inte Erikssons bageri?

  SvaraRadera
 19. Erikssons bageri helt rätt.

  SvaraRadera