2009-10-28

CALTEX på Tjärhovsgatan var det


Rolf Ohlson som själv hade tagit bilden som vi gissade på låter hälsa att det rätta svaret var alltså CALTEX-tappen vid Tjärhovsgatan. Och så här ser det ut idag.

Det är alltså huset där den populära Söderbaren låg uppe i andra våningen.

Den andra CALTEX-tappen som det har gissats på var den på Trädgårdsgatan (nedre bilden). Den är inte olik den på Rolfs bild men är betydligt mindre. För övrigt har bensinstappen på Trädgårdsgatan också varit en SHELL-tapp en tid. Och längre upp på Trädgårdsgatan har det även legat en GULF-tapp.

Och nu kan jag inte avhålla mig från att berätta den enda CALTEX-historia jag kan.

"Det var så att i telefonväxeln på CALTEX satt en flicka som inte kunde säga CALTEX utan vände på det och sa CLATEX då hon svarade. Hennes chef var mycket irriterad på detta och försökte få henne att uttala det som det skulle, men det blev ingen bättring. Till slut gick det inte längre utan chefen blev tvungen att säga upp henne.

Hon blev naturligtvis ledsen, men efter en vecka var hon tillbaka på sin tidigare arbetsplats och berättade för alla att hon minsann hade fått ett nytt jobb. - Jaså, var då? undrade chefen - På GLUFS! blev svaret." //

1 kommentar: