2009-10-26

Bildgåta


Insänt av Rolf Ohlson:
"Hej Gunnar!
Bildgåtorna i din blogg är alltid roliga och intressanta att ta del av. Kanske någon minns var i Uddevalla denna Caltex-mack fanns någonstans?
Hälsningar Rolf Ohlson" //

13 kommentarer:

 1. Jag har för mig att Caltex fanns på Trädgårdsgatan, nära korsningen med Lagerbergsgatan. Televerket låg i denna korsning. Min far tankade på denna mack.
  /Trelleborgaren

  SvaraRadera
 2. Håller med föregående skribent!
  /Bamse

  SvaraRadera
 3. Utanför Söderbaren.. Tjärhovsgatan..?
  / BG

  SvaraRadera
 4. Vid Söderbaren !

  Jan

  SvaraRadera
 5. Låg den inte vid Västerlånggatan, numera Gallionshuset??

  SvaraRadera
 6. Anders Bissman2009-10-26 22:35

  Vid första abblicken liknar det Göstas tapp vid Söderbaren (Philipsons)men det ser äldre ut. Det måste vara Caltex vid Trädgårdsgatan!

  SvaraRadera
 7. Efter moget övervägande har jag bestämt mig för att tro att tappen låg vid Trädgårdsgatan.
  Har ni tänkt på att utanför Västsverige är det inte många som vet vad en tapp är.

  SvaraRadera
 8. Kanske Trädgårdsgatan som även har varit SHELL en tid

  Åke R.Spark

  SvaraRadera
 9. Bert Kronlid2009-10-27 12:21

  Jag har skickat in en kommentar på bågskytten MrX bilden ovan.Men nu har jag en del synpunkter på bilden på Caltex-macken.Jag jobbade på Langes Bilfirma åren 1957-1958 och vad jag ser så såg det inte ut så då, även om det finns vissa likheter med en annan tapp i stan, nämnligen vid gamla Söderbaren på Tjärhovsgatan.Båda tapparna hette Caltex.Men jag är ganska säker på att det är från Tjärhovsgatan bilden år tagen.
  Jag använder ordet Mack för det finns en intressant bakrund till det namnet,MACK var ett svenskt företag som tillverkade bensinpumpar och de som konstruerade pumparna hette:Mathiasson,Andersson,Collin och Key,fyndigt eller hur.

  SvaraRadera
 10. Anders Bissman2009-10-27 13:16

  Du kan ha rätt igen Bert! Fönstren på huset har kanske blivit utbytta senare. Jag tycker mig känna igen den stora mosaiken på väggen som hade en turkos färg om jag inte har helt fel. Det var Gösta, den gamle mästarbrottaren som hade tappen och senare även den vid Brandts. Målle och Lasse (Bratteröds Bil) började sin bana här.

  SvaraRadera
 11. Man brukar ju minnas byggnader och platser från barndomen som större än de var i verkligheten. Så därför tror jag också att det här är macken på Tjärhovsgatan, den på Trädgårdsgatan som jag växte upp ett halvt kvarter ifrån minns jag helt enkelt som mindre.

  SvaraRadera
 12. Tjärhovsgatan, det var där det blev en JET-tapp senare?

  Vi tankade där, fast jag är inte säker på att det var Jet då, i vår motorburna ungdom -79 eller så och framåt..
  /Uddevallare

  SvaraRadera
 13. Japp, den var JET tills den lades ner för några årsedan.

  SvaraRadera