2009-06-10

Trädet vann - skylten tas nedI kväll vid 20-tiden såg det ut så här i korsningen Kungsgatan - Västerlånggatan. En stor kranbil hade kopplat greppet om den stora reklamskylten för att lyfta ned den. Uddevallabloggen har ju följt ärendet och till och med låtit läsarna rösta i en enkät.

Frågan var om Gatu- och Parkavdelningen skulle stå emot önskemålen om att fälla trädet.

60 % trodde att trädet skulle fällas medan övriga trodde att det skulle få stå kvar.

Vad jag förstår har det inte varit några större påtryckningar mot Gatu- och Parkavdelningen för att få bort trädet, men jag har ju hört "på stan".

På ett sätt är det ju trist att inte skyltägaren förstod bättre utan kanske kallt räknade med att få bort trädet. Det har nog kostat en del att få skylten på plats och sedan ta bort den igen.

Vad som nu händer med skylten vet jag inte. Det såg inte ut som att den skulle flyttas över till Gallionen. Jag kunde inte se några som helst tecken på det. //

9 kommentarer:

 1. Uddevallas egen almstrid, fast det är väl en lind?, är över. TRÄDET VANN!!!

  SvaraRadera
 2. ...när jag cyklade förbi och skylten var nedplockad pratade jag med en person på plats som uppgav att skylten skulle sättas upp på Starke Arvids byggnad utmed motorvägen strax norr om Ljungskile. Det här innebär dock inte att skyltstriden är över. När trädet som skymde skyltens placering på McDonalds är borta eller är rejält hamlat kan den mycket väl komma tillbaka enligt ovannämnda person. Området står ju inför en rejäl omgörning enligt honom.

  SvaraRadera
 3. Det var bättre förr då man kunde se filmförevisning på ungefär samma plats. På husgaveln bakom Essotappen.

  SvaraRadera
 4. Blinkandet var irriterande vid de tillfälle jag varit i hörsalen på museet, man ser det i ögonvrån hela tiden. En bättre placering kunde man nog finna. Varför tror de att folk på Kampenhof är mer intresserade än flanörer på kungsgatan...

  SvaraRadera
 5. Gött att slippa den skylten nu :) . Man kan ju fråga sig hur de tänkte igentligen.....

  SvaraRadera
 6. Gött o slippa skylten så kanske de blir ett gnäll mindre på den här bloggen .........

  SvaraRadera
 7. Hoppas trädet får stå kvar i många år till.

  SvaraRadera
 8. Riktigt tråkigt att trädet får stå kvar och ett uns modernare Uddevalla fick ge vika.

  SvaraRadera
 9. Personligen ser jag inte hur ett ännu mer intensivt reklambombarderande i vårat offentliga utrymme skulle vara ett tecken för ett mer modernt uddevalla.

  Oerhört glädjande att skiten försvann och inte tilläts bestämma över hur vår stad ska se ut!

  SvaraRadera