2009-06-02

Feststämningen uteblev

Jag tyckte inte att det blev någon vidare feststämning när Bohusläns museum idag firade sitt 25-årsjubileum. Kanske berodde det på att det är vardag? Nu ville förstås museet att jubileet skulle firas just på 25-årsdagen. Men kanske man skulle ha haft det på helgen i alla fall?

Nu var ju inte jag där hela tiden men jag tror ändå att jag fick en bra bild av jubileet. Några höjdpunkter fanns förstås, men dessa hade förtjänat en större publik.

Själv var jag med vid invigningen av utställningen Bohus Stickning och stjärnorna. Museets förlagschef Viveka Overland invigde utställningen tillsammans med några verkliga ambassadörer för Bohus Stickning. Bohus Stickning är värd ett alldeles särskilt kapitel och jag har tidigare skrivit om det här. Och utställningen är verkligen sevärd!

Jubileumsdagen avslutades med ett framträdande av Team Uddevalla, dvs Team Erik. Och det var sannerligen en höjdare. Vilka duktiga sångare, allihop! Och sångglädjen var inte att ta miste på. Och det var på Bohusläns museum allt började. Det var här de köade i timmar och långt in på natten bland hundratals andra och första segern för var och en kom förstås när de blev uttagna till kören. //

5 kommentarer:

 1. En undran: Varför skriver man Bohus Stickning. Jag tror inte det är en felskrivning i bloggen utan att utställningen heter så. För mig låter det som en av våra allt vanligare men helt ologiska särskrivningar. Jmf Sjuk Syster. Eller avses någon genitivvariant?

  Dan Turesson

  SvaraRadera
 2. Jo, utställningen heter så och jag råkade ta efter i brödtexten efter utställningsrubriken. Dock har jag skrivit Bohus stickning i mitt gamla inlägg.
  Jag kan bara konstatera att det blir allt vanligare men den här typen av stavning. Bohusläns Museum istället för det rätta Bohusläns museum etc.
  Jag hörde faktiskt på programmet Språket om detta och där sa man att om det är ett namn skulle man kunna ha stor bokstav på båda ställena. Uddevalla Släktforskarförening, Uddevalla Hembygdsförening osv.

  SvaraRadera
 3. Men gällde inte frågan varför det inte skrivs Bohusstickning utan särskrivs?

  SvaraRadera
 4. Jo, så skall man förstås läsa Dans kommentar. Men jag har aldrig sett den varianten.

  SvaraRadera
 5. Kan det inte vara så enkelt att det ser snyggare ut med stora bokstäver speciellt på en fasad?
  //Rolf

  SvaraRadera