2009-06-24

Ny affär på Gustafsberg


Det var länge sedan det fanns en affär på Gustafsberg men nu är det dags. Den öppnas i Bikupan och följaktligen får affären samma namn.


Bikupan har tidigare varit hotellbyggnad men underkändes som sådan av Räddningstjänsten för många år sedan. Det är Lena Johansson, som nyligen tilsammans med sin man Jörgen köpt hus på Gustafsberg, som öppnar butiken.

Så här skriver Lena om sin affär:

"Bikupan, ett charmigt falurött hus med vita spröjsade fönster och en underbar utsikt över vattnet . Huset står oanvänt förutom två rum på nedre botten där jag har tänkt öppna present butik med nytt och begagnat i skön blandning. Saker som enkelt går att få med sig och utan stora hål i plånboken.

Vem är jag ? Mitt namn är Lena Johansson ,född i Uddevalla men uppvuxen och boende i Göteborg. Som liten flicka bodde min mamma med familj på Gustafsberg ,spelade tennis på tennisbanan nedanför vårt gula sommarhus som vi är nyblivna ägare till.

Varför en butik på Gustafsberg kan man undra ! Jag tror att det går att skapa ett mervärde för besökarna på Gustafsberg genom att ta trappan upp till Bikupan och insupa miljön runt byggnaderna , titta på utsikten och kanske köpa med sig något från butiken. Syftet med butiken i år är att undersöka om det finns något intresse av en framtida butik med ett bredare sortiment än det begränsade som finns i dag.

Gör gärna ett besök och kom med synpunkter !
Ni är alla hjärtligt välkomna !

Hälsningar
Lena Johansson"


Öppettiderna är:
Onsdagar 17.00-19.30
Lördagar 16.00 -18,30

Övriga öppettider anslås på trappan vid Snäckans uteservering och på vandrarhemmet. Kan variera beroende på väderläget. //

5 kommentarer:

 1. Det här väcker åtminstone mitt intresse och jag önskar verkligen lycka till! Däremot kan jag inte riktigt förstå när det drar igång?. Nu direkt, eller..

  SvaraRadera
 2. Lycka till!

  Uddevalla behöver all hjälp vi kan få vad gäller turism!

  SvaraRadera
 3. Vad blev det av butiken "Bikupan"? Vare sig sett eller hört något efter det här bloggen.

  undrar Disa

  SvaraRadera
 4. Hej Disa!
  Jag vet faktiskt inte, men Lena återkom inte nästa sommar. Kanske kundtillströmningen inte var så stor?

  SvaraRadera