2009-04-07

Wag the dog - Gymnastikskor i luften


Signaturen BG kommenterar fenomenet med skor i luften och menar att det kommer från filmen "Wag the dog" med Robert de Niro och Dustin Hoffman i huvudrollerna.

"Där hyllas en påhittad hjälte som kallas "Old shoe", genom att man kastar upp skor lite varstans."

BG tipsar även om ett klipp ur filmen www.youtube.com/watch?v=1v4ZLwevXAI

En annan bloggare skriver: "En viktig del i skuggspelet inför allmänheten bestod i att kasta upp gymnastikskor i träd och trådar så att det skulle ge ett sken av allmänhetens känslomässiga deltagande i runt krigsinsatsen i Albanien. Associationen till skorna kom från sången Good Old Shoe, som framförs av Willie Nelson i filmen. Jag undrar vad det betyder att det på gatan hos oss har börjat dyka upp, först ett par, men nu ikväll 6 par(!) hängande gymnastikskor i belysningsledningarna? Skulle liksom rondellhundar och sädesfältscirklar gymnastikskor i belysningsledningarna vara en ny undergroundtrend?"

Och från en Forshällabo fick jag i dag höra att i SVT:s Packat & Klart, som sändes häromdagen, förekom ett inslag om trenden att kasta upp sina skor i luften. //

5 kommentarer:

 1. Vår dotter bor i Ca Usa och vid besök i Ca:s stora städer ser man gympadojor hänga här och där på många gator/vägar.Enligt uppgift till oss är det en form av "klotter/grafiti" och enligt reporten i Packat och Klart i reportaget från NY är det skateboardåkarna som markerar sina favoritställen i staden.
  /Karin

  SvaraRadera
 2. och en del kastar ju skor riktade mot f.d. USA-presidenter.
  GLAD PÅSK

  SvaraRadera
 3. jag har hört någonstans att om det hänger skor i ledningarna så finns det droger att köpa där. Men vet(hoppas) inte om man ska tro på det?? Glad påsk

  SvaraRadera
 4. Googlade lite om detta och hittade detta på wikipedia.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Shoe_flinging

  SvaraRadera
 5. Wag the dog är en underbar film. Ni som inte redan sett den, gör det! Kanske tar den upp ett fenomen (skor i träd) som redan finns, liksom den tar upp krigshetsning och cover ups, som ju existerar i hög grad i verkligheten?

  SvaraRadera