2009-04-25

Nedskräpning i Skeppsviken


Strandpromenaden överlevde natten till i dag. Och bortsett från brännmärket från engångsgrillen och att Bohusläningens stol saknas så är hela träbryggan hel och ren.

Men annars finns det en hel del övrigt att önska. Uppe på gräsmattan vid Skeppsvikens badplats såg det bedrövligt ut på förmiddagen. Massor med tomma ölburkar och ölflaskor och även en och annan spritflaska hade lämnats där man suttit och festat under fredagskvällen.
Papperskorgar och sopställ var inte mycket använda. Här på bilden kan man dock ana försök att samla ihop resterna efter flera engångsgrillar.

Sammanlagt sågs 10-12 engångsgrillar vid Skeppsviken eller i dess närhet. Kanske dags att placera ut särskilda sopbehållare för deponering av använda engångsgrillar. Sådana jag såg i Varberg förra sommaren http://uddevallare.blogspot.com/2008/07/engngsgrillar-igen.html //

2 kommentarer:

  1. Det är verkligen tråkigt. Tror dock ej det har att göra med GGs stängning. Det var lika förra året på våren - ganska typiskt innan skolorna stänger. Tror man skall vara tydligare i varningensbilder typ den som sätter grill på trä är en idiot. Det som tar trä av byggnad = idiot etc. Avsluta med - vill du vara en idiot? Eller ett annat ord som anv. av ungdomar idag med klar negativ innebörd.

    SvaraRadera
  2. Engångsgrilluppsamlare finns en på Emaus. Så kommunen vet hur de skall göra.

    SvaraRadera