2009-04-20

Cirkus Maximum redan på plats? - Förvirrat om cirkusar


Cirkussäsongen är här. Enligt affischer på stan skall Cirkus Maximum ge sin föreställning i Uddevalla först på fredag kl 1830 men i morse såg det ut så här på cirkusplatsen vid Folkets park och några timmar senare var allt klart.

Enligt Cirkus Maximums turnéplan skall cirkusen vara i Tidaholm i kväll, i Hjo i morgon, Skara på onsdag och Vara på torsdag. En föreställning på varje ort skall det ges.

Hur hänger detta i hop? Har man ställt in föreställningarna under veckan och kommit direkt till Uddevalla? Eller har Cirkus Maximum två cirkussällskap? Eller är det inte Cirkus Maximum utan en annan cirkus?

Jo nu visar det sig att det är Cirkus Brazil Jack som rest sitt tält på cirkusplatsen! Är det cirkuskrig på gång? Hela stan är nedlusad med affischer från Cirkus Maximum men nu i kväll syns även Cirkus Brazil Jacks affischer. Och flera av Cirkus Maximums stora affischställ är vända upp och ner - av Cirkus Brazil Jack?

Enligt Brazil Jacks turnéplan skall den vara i Vänersborg på onsdag, Mellerud på torsdag osv. Uddevalla nämns överhuvudtaget inte i turnéplanen.

Men i en annons i dagens Bohusläningen får vi förklaringen. Uddevallahem fyller 60 år och har köpt in en föreställning av Brazil Jack för att fira jubileet. Och man erbjuder även allmänheten att gå på cirkus. Föreställningen ges i morgon tisdag kl 1830 och biljetter säljs på Uddevallahems kontor. //

2 kommentarer:

  1. Faktum är att man gör reklam för Circus Maximum!men så tittar man på turne fordonen så står det Brazil Jack på dem!

    SvaraRadera
  2. Flera tält förstås. Mer effektivt

    SvaraRadera