2009-04-23

Rädda Strandpromenaden


På kort tid har den så populära Strandpromenadens träbrygga utsatts för en fullständig explosion av skadegörelse. Träspjälor har brutits loss på flera ställen, både inemot berget, och utåt vattnet. Kanske för att användas som bränsle vid grillning. Bohusläningens Strandpromenadstol har för andra gången brutits loss och kastats i sjön.
Vid Skeppsvikens badplats fick städpatrullen under helgen ihop inte mindre än 15 stora säckar med sopor, som låg spridda överallt.
Och ju längre tid det går innan skadorna repareras desto mer syns förfallet och ger på det sättet tips till nya ligistdåd. Nu såg jag till min glädje i går, att träräcket ut mot vattnet redan var lagat, men allt bör förstås omgående repareras.
Bohusläningens nätupplaga skriver i dag att Uddevalla kommun kommer att placera ut vaktbolag över helgerna framöver för att stävja skadegörelsen och det är bra. Men jag tror nog att vi alla måste hjälpas åt att sätta dit dem som förstör för så många. För jag tror att det är en liten klick som står för sabbet.
Och så engångsgrillarna!!!!!!! Hur kan man vara så korkad och totalt fantasilös så att man placerar en sådan tingest direkt på träet i träbryggan? Hela bryggan skulle ju kunna brinna upp. Minns badhytterna vid Sörkullen för ett år sedan!
Nej, jag uppmanar alla att hjälpa till och bevara vår Strandpromenad!!!!! //

4 kommentarer:

 1. Det är hemskt att folk är så respektlösa. Även jag, som ungdom (17-åring) tycker det är förfärligt. Strandpromenaden ska ju vara något vackert. Hade planer på att ta med min pojkvän dit när han kommer och hälsar på här i Sverige, men om det är helt vandaliserat så känns det ju inte så trevligt. Jag blir så arg på folk som bara förstör. Hela Uddevalla håller ju på att bli förstört.

  SvaraRadera
 2. Tyvärr är det utsocknes gymnasieelever som är de värsta enligt ungdomarna själva.De känner väl inget ansvar så länge de förstör på annan ort.

  SvaraRadera
 3. Elda grillar med tryckimpregnerat virke!? Det är väl ändå sanslöst att laga till mat direkt i ångorna från dessa kemikaliestinna vedträ'n?!

  SvaraRadera
 4. Det är förmodligen lika mycket "infödda" som "utsocknes" som förstör. Men vilka det än är så är anledningen till denna märkliga lust att göra det vackra fult verkligen svårt att förstå. Är de så vana vid att "andra" tar upp soporna, "andra" städar, "andra" släcker elden, "andra" fixar allting att de inte ser det elände som de skapar omkring sig. Varför inte sätta en kamerabevakning ute på en av de små holmarna utanför strandpromenaden istället. Det verkar ju effektivt i skolorna och kunde kanske också vara en lösning på detta problem.

  SvaraRadera