2009-04-15

Kropps dam på väg mot nytt elitseriekontrakt - Lina Karlsson bäst på plan


Kropps dam vann kvällens kvalmatch till elitserien mot Tyresö med 34 - 23 ( 18 - 16 ). Ganska överlägset kan det tyckas men sin vana trogen släppte Kropps in motståndarna i matchen.
Med en kvart kvar tog dock Kropps hand om matchen och drog ifrån. Av någon anledning fick Jenny Alm pris som bästa spelare i Kropps trots att hon gjorde sig skyldig till flera tekniska fel.
Nej Lina Karlsson gjorde flest mål (8) och var enligt min mening bäst på plan. Hon är härlig att se när hon orädd kastar sig fram mellan försvarsspelarna och då gör hon oftast mål, enkelt och distinkt. Dessutom är hon en rese i försvarsspelet.
Kropps har nu möjlighet att återta sin elitseriematch redan på lördag om man slår Tyresö på bortaplan. Enda hindret är antagligen att man underskattar motståndarna. Det får förstås inte ske. Skulle man emellertid förlora den matchen blir det ny match i Agnebergshallen i nästa vecka. Bäst av tre matcher gäller.
619 personer tittade på matchen och fick också möjlighet att hylla tränaren Fredrik "Hubba" Johansson som fick ta emot Bohuslän-Dals Handbollsförbunds utmärkelse Årets profil. "Hubba" förde som bekant upp Kropps dam i elitserien förra säsongen och i år förde han herrarna till serieseger. En välmeriterad herre med andra ord. Det är bara att hoppas att det går att ordna så att han kan fortsätta leda herrarna. //

1 kommentar:

  1. Vad bra att Kropps tjejerna klarade av att vinna, jag var faktiskt lite tveksam till att de skulle vinna då de hade en negativ trend de sista elitseriematcherna plus att det var ett tag sedan de spelade match.
    Tyvärr kunde jag inte gå och kolla på matchen, var Kickoff träff med Oddevold och det fanns inte en chans i världen att jag skulle missa det.

    SvaraRadera