2009-04-13

Faan vet-eren


Varför har jag så svårt för Håkan Nesser och hans böcker om Faan vet-eren? Jag har kämpat mig igenom några av böckerna om kommissarien från det påhittade mystiska landet. Man känner sig helt vilsen inför miljöerna.
Och om böckerna är konstiga så är filmerna (som just nu går i TV 4) rent pinsamt dåliga eller rättare rena smörjan!
Dessvärre smittar Faan vet-erenböckerna av sig på andra böcker som Håkan Nesser skrivit. Håkan Nesser anses ju vara en bra författare men några av hans böcker ligger olästa i min bokhylla, på grund av Faan vet-eren! //


2 kommentarer:

  1. Faan Vet om jag inte håller med dig, Gunnar. Men jag har med glädje klarat av andra Nesser-böcker, dock inte de om Faan själv.
    TV-filmerna var bruna och trista som Faan, tycker jag.

    SvaraRadera
  2. Jag håller inte med alls! Nu har jag inte sett TV-filmerna, men böckerna tycker jag är urbra! Men jag kan hålla med om att Nesser har en ton som går igenom alla hans böcker, så gillar man inte den gillar man nog inte något han har skrivit...

    SvaraRadera