2013-02-01

Sjukhusdirektören beklagar

NU-sjukvården hemsida idag:
http://www.nusjukvarden.se/sv/NU-sjukvarden/Aktuellt-fran-NU-sjukvarden/Kommentar-fran-Lars-Helldin-angaende-registrerat-handelsbolag/

Kommentar från Lars Helldin angående registrerat handelsbolag


Det har kommit till min kännedom att den firma som är registrerad på mig hänvisar till ett tidigare växelnummer i NU-sjukvården.

Jag har själv inte avsiktligt medverkat till att denna koppling skapats och kommer omedelbart att vidta åtgärder för att avlägsna uppgifterna.

Jag har sedan 1990-talet haft en registrerad firma kallad LH psykiatrisk utveckling HB. De senaste sju åren har firman haft en mycket begränsad verksamhet. Den senaste verksamheten i bolaget skedde 2010 och bolaget har sedan dess varit under avveckling. Den verksamhet som bedrivits har skett i full transparens gentemot mina chefer och har följt de riktlinjer för bisysslor som finns i Västra Götalandsregionen. Styrelsen för NU-sjukvården har idag informerats av mig vid dagens sammanträde.

Jag beklagar att det funnits en koppling mellan min tidigare privata verksamhet och mitt uppdrag i NU-sjukvården. Det har verkligen inte varit min avsikt att på något sätt riskera att påverka förtroendet för vare sig mitt uppdrag i NU-sjukvården eller Västra Götalandsregionen.  //

15 kommentarer:

 1. Carl Bengtsson2013-02-01 21:03

  Detta blir ju bara underligare.

  Vem skulle uppge NÄLs växelnummer till ett företag om inte ägaren själv.

  Om det inte var Lars - vem var det då?

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte om verksamheten har avvecklats. Man får 13 400 träffar på nätet och sidor jag tittat på hänvisar man till NÄLs växel på samtliga.

  Många träffar för ett avvecklat bolag :-)

  Omsättningen kan man annars få på skattemyndigheten.

  SvaraRadera
 3. Skulle detta vara en s.k. "pudel", så är den riktigt dålig! Stod det inte något om etik i företagsbeskrivningen? Han tycks underskatta vanligt folks känsla för rätt och fel.

  Tack Gunnar för att du grävde i myglet!

  SvaraRadera
 4. Bra Lars. Vi förlåter dig.

  SvaraRadera
 5. Begränsad verksamhet senaste 7 år?

  Med över 100 000 i omsättning taxeringsår 2011 och då man har ett arbete vid sidan om som sjukhuschef?

  Dessutom när man använder växeln som bokningskontor - det är ju det som är allvarligt - att han genom åren blandat ihop sina 2 roller. Och sedan påstår att han varit oskyldig till det. Varför kan man då komma i kontakt med bolaget (som patient) via växeln?

  Tack Gunnar !

  SvaraRadera
 6. Detta känns som en 'pudel runt het gröt'för att använda den typ av bildspråk som Reefat El Sayed en gång frikostigt strödde omkring sig.

  Om denna situation fått fortgå under tid - "oavsiktligt" och "med full transparens gentemot cheferna" - så undrar man ju osökt vilka ytterligare 'dolda inflammationer' som månde gömma sig under NU-sjukvårdens filt.

  Särskilt störande är också företagets inriktning - "Psykiatrisk utveckling", ett område som borde vara förknippat med etiska normer utöver det vanliga. Uttrycket "vargar i fårakläder" kommer till sinnes.

  SvaraRadera
 7. Carl Bengtsson2013-02-02 20:57

  Ja, samtidigt kan man läsa i Bohusläningen att samma chef sett till att psykvården dragit ner på resurser och dras med stora problem i Fyrbodal.

  Då ökar man ju möjligheterna att patienter söker privat vård. Kan man dessutom "förenkla" kontakten genom att använda sjukhusets växel som kontaktyta - ja då låter det ju som betydligt mer planlagt än att någon för Lars okänd person angivit NU-växeln till hans företag "utan att han visste om det".

  HAn har verkligen på många sätt blandat ihop sina roller.

  SvaraRadera
 8. Vi är många på din sida Lars. Vi vet att du bryr dig om patienterna. Vi förstår att förändringar gör alltid några besvikna. Förändringsarbetet är mycket bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant inlägg ty det har inget med sakfrågan att göra. Sakfrågan är att man använder offentliga resurser i sin egen privata verksamhet. Dessutom som chefsläkare.

   Förändringsarbetet är bra .... ja, Lars själv sade i media i veckan att det inte är bra - det fungerar inte !

   Radera
 9. Carl Bengtsson2013-02-04 16:59

  Grattis bloggen. Och samtigt inte. Varken ttela, bohusläning eller sr väst har påtalat uddevallabloggen var den som avslöjade Halldin och för den delen regionen för sin dubbelmoral.

  Paraleller med ortopedfrågan, hyrläkare och NU turen tas.

  Etik och moral är också ett tema.

  SvaraRadera
 10. Bra Gunnar! Tur att någon skriver sanningen. Du är bättre än journalisterna på att gräva. Imponerande!

  SvaraRadera
 11. Det var inte länge sedan Lars Helldin tog till brösttoner angående det förmenta fusket med bussresor Uddevalla-NÄL. Sådant beteende skulle rentav leda till sparken.

  Nu är det kanske läge för Direktör Helldin att använda ett annat tonläge mot oss personal som han hittills behandlat som avfall och dynga. Nu när han själv sitter på pottkanten.

  SvaraRadera
 12. På TTELA står en kommentar om att LH är den "mest ärliga chefen NU-sjukvården kan ha".

  Vän av ordning - säger det mest om LH eller mest om resten av ledningen.....

  :-)

  SvaraRadera
 13. Trovärdigheten lika med noll!
  Lodin bör oxå handla - annars så naggas regiondirektörens trovärdighet och sätter isåfall ribban vad som är ok eller inte.
  Avveckla företag tar inte 7 år! det mest oetiska är att koppla företaget med NU-sjukvårdens vx-nummer! Hur dum får man egentligen bli????? Och detta av en sjukhusdirektör - nej man tar sig för pannan!!!!

  SvaraRadera