2013-02-25

Filmis i Uddevalla

Insänt av Lars Hartelius:

Filmis i Uddevalla - filmklubben för intresserade av filmer med budskap och kvalitet - har
lyckats suveränt bra med vårens program. Med hjälp av tips från medlemmarna i Filmis har
föreningen lyckats få fram några av de viktigaste och mest sevärda produktionerna för visning under våren.

Det mest aktuella exemplet är Searching for Sugar Man, som visades på söndagkvällen, bara några timmar innan den svenska filmen erövrade en Oscarstatyett i klassen dokumentärfilmer. Otroligt vältajmat, eller turligt om man så vill. Medlemmarna är i alla fall mycket nöjda.

Andra kommande filmer är bland andra de svenska produktionerna Avalon med Johannes Brost och inte minst Äta, sova dö av Gabriela Pichler.

Utbudet består nästan uteslutande av europeiska produktioner i en genomtänkt mix. Till höstens program lovar man vara fortsatt lyhörda för önskemål från medlemmarna. Det blir nog svårt att överglänsa den mycket lyckade satsningen under våren i år. Men ingenting är omöjligt i filmens värld.

Lars Hartelius
filmslukare  //

1 kommentar:

  1. Tack så mycket Lars, jag ska personligen ta åt mej lite ära för att ha satt Sugarman på framsidan av programmet, och också placerat den på detta datum, vilket kom sej av att vi i filmgruppen glömde datera våra val och jag fick förtroendet att placera ut filmerna i all hast, jag tänkte dock att det kunde vara en film lämplig att avsluta sportlovet med, men vi kan väl säga att det satt i ryggmärgen att oscarsgalan var där också :) (jag som vakar och ser på det som tradition)
    Programmet kunde faktiskt varit bättre, vi hade t ex Amour på förslag men det föll sej så att den föll bort i vårt demokratiska val av filmer...

    SvaraRadera