2013-02-20

Uddevallabloggen och läsekretsen

Det här är Bloggers officiella statistik över besök på Uddevallabloggen. 1911 är dagens besök fram till kl 22.00 då detta skrivs. Besöken igår var som synes 2349 och senaste månaden 61 012 eller 1968 per dag i genomsnitt (om man räknar med 31 dagars månad). Jämfört med för ett år sedan så är det en ökning med ca 800/dag. När jag började blogga för snart sex år sedan hade inte Blogger det här statistikverktyget utan jag importerade en besöksräknare från annat håll.

Den kraschade emellertid med jämna mellanrum så därför gick jag över till Bloggers eget verktyg. Antalet besökare hela tiden är ikväll 1 339 080 men det är sedan 2009 så hur många besökare uddevallabloggen.se haft sedan starten i april 2007 vet jag inte men det är nog över 2 miljoner.

Det sporrar naturligtvis att ha många läsare och ofta tipsar ni läsare om nyheter som jag kan skriva om. I går morse var det Magnus Andersson som skickade in en bild på vargspåret och igår kväll fick jag den anmälan som Anders skickat till Socialstyrelsen om hur hans mamma hade behandlats, båda nyheter i dagens Bohusläningen.

Uddevallabloggen har vid flera tillfällen varit först med nyheter som sedan medierna hakat på. Nyheten om sjukhusdirektör Helldins bisysslor är ett exempel. Där fick faktiskt bloggen ett litet erkännade i en bildtext i Bohusläningen, men det händer inte så ofta.

När NU-styrelsen hade sitt sammanträde den 1 februari låg nyheten om sjukhusdirektörens bisysslor ute på Uddevallabloggen. Det ledde också till att frågan togs upp vid mötet. Huruvida detta protokollfördes har jag inte hunnit kolla, men från en av mötesdeltagarna fick jag veta att det finns en generell policy att inte uttala sig eller kommentera uppgifter på Uddevallabloggen. Intressant!

Den som läst bloggen länge känner till olika försök att hindra de anställda i regionen att läsa bloggen på jobbet, dvs inne i Västra Götalandsregionens IT-nätverk.

Jag skulle förstås stå mig slätt om jag inte fick tips från olika håll. Offentliganställda omfattas av tryckfrihetsförordningens meddelarfrihet vilket bland annat innebär att man utan att riskera att straffas får lämna uppgifter till media och författare. Ja det är till och med olagligt att efterforska medias källor vilket en förvaltningschef i Uddevalla kommun fick erfara för några år sedan. Han dömdes av Göta hovrätt för sitt snokande efter den som hade tipsat media.

Vad vill jag säga med detta? Jo, fortsätt att tipsa Uddevallabloggen i stort och smått. Det är riskfritt då jag självklart inte avslöjar mina källor. Vill du vara anonym får du det. Jag tar självklart inte in rasistiska inlägg eller sådant som är rent förtal. Ibland händer det att jag går in och tar bort en kommentar med sådant innehåll, men det är gudbevars inte så ofta.

Du når mig på e-post gunnar.klasson@gmail.com eller tel 070-735 64 88. Bilder uppskattas alltid.  //

8 kommentarer:

 1. Tack Gunnar! Läser varje dag. Fantastiskt bra blandning av olika ämnen. Du är bättre än journalisterna!

  SvaraRadera
 2. Imponerande statistik! Ua bloggen måste vara en av Sveriges största stadsbloggar. Fortsätt i samma stil!

  SvaraRadera
 3. Tack Gunnar. JAG JAG JAG är det enda folk tänker på. Aldrig finns en tanke på vår skapare. Aldrig finns en tanke på vår kultur och historia. Vi är som ett drivande skepp.

  SvaraRadera
 4. "haft sedan starten 2009 vet jag inte men det är nog över 2 miljoner."

  Enkel matematik: år 2013 - 6 år som bloggen funnits = år 2007 (och alltså inte 2009 som in citatet)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt. Jag såg i morse att jag skrivt fel. Har ändrat det nu. Bloggen startades i april 2007 och inget annat.

   Radera
 5. Anders Bissman2013-02-22 09:23

  Vad är gadgetens namn som visar denna statistik?
  Jag läser din blogg nästan varje dag på mobilen eller iPaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Statistiken ligger inne i Bloggerverktyget när jag har loggat in. Det enda publika är räkneverket som ligger i spalten till höger. Tror inte att man kan komma åt statistiken utifrån.

   Radera
 6. För oss "sommarbohusläningar" är ditt bloggjobb ovärderligt så att man är något så när uppdaterad vad som händer under övrig tid på året.
  Keep up the good work
  tycker
  anonyme Bengt

  SvaraRadera