2013-02-09

Härlig Kroppsseger i Agnebergshallen 31 - 26 (13-15)

Fabian Franzén sätter säkert straffen bakom Rimbos målvakt.

Som Kroppssupporter gick jag pliktskyldigast till Agnebergshallen för att, som jag trodde, bevittna ännu en förlust för Kropps herrar, den här gången mot tabelltrean Rimbo. Inledningsvis såg det också ut som att det skulle bli så. Försvaret hjälpte inte alls målvakten Petter Hansson och snart ledde Rimbo med 12-8. Då byttes unge Samuel Johanneson in i målet och samtidigt skärpte killarna till sig i försvaret.

Rimbo ledde med 15-13 i pausen, men då skall man veta att Kropps vid två tillfällen gav bort bollen till motståndarna med mål som följd direkt.

Hela andra halvleken blev sedan en uppvisning av hemmalaget. Nu lyste spelarna av självförtroende och vågade skjuta ur svåra lägen både från kanterna och från elva meter. Joel Forsberg på högerkanten gjorde ett tag som han ville på linjen och fick in bollen ur de mest svåra lägen. Hans kollega Linus Olausson gjorde ungefär likadant på vänsterkanten. Henrik Erlandsson hittade rätt flera gånger med sina mörsare. Fler skulle kunna nämnas men framförallt var det en kämpainsats av ett LAG som gjorde att man fick se ett spel som länge lyst med sin frånvaro. Med det spelet kan Kropps slå vilket lag som helst i serien.

Samuel Johannesson fick pris som bäste spelare i hemmalaget. Publiksiffra 249.

Dagen blev ju inte sämre av att tjejerna spelade 21-21 mot Partille borta. Det var väldigt starkt av tjejerna som hela tiden kom igen då Partille dragit ifrån. Som mest låg Kropps under med 18-12 efter 10 minuter i andra halvlek. 3 av 4 poäng till Kropps denna handbollslördag var välförtjänt.  //

1 kommentar: