2011-07-30

Bilbrand i parkeringshus lördag kväll


Vid 20-tiden ikväll bröt det ut en brand i en bil i parkeringshuset i kvarteret Herrnhut. Enligt uppgifter till Uddevallabloggen har bilen en längre tid stått i parkeringshuset på olika platser och verkat vara under reparation. Den saknade registreringsskyltar bak.

Parkeringshuset rökfylldes snabbt och en intensiv röklukt spred sig snabbt i de östra delarna av centrum.. Bilen fick bogseras ut ur parkeringshuset för att kunna släckas ordentligt. Den blev totalförstörd.

Jan Aronson har skickat in nedanstående bild på bilen. Den togs den 31 mars.

8 kommentarer:

 1. Så går det när man är oförsiktig med tändstickor!
  /M.

  SvaraRadera
 2. En väninna till mig har i ett halvårs tid försökt få någon att ta tag i problemet. Miljö och stadsbyggnad, fastighetsägaren och polisen. Synd att det fick gå så långt.

  SvaraRadera
 3. Det är säkert en av alla kriminella som leker med andras liv. Sverige måste införa hårdare straff mot alla brott. Kriminella gäng tar över allt mer. Var ska det sluta???

  SvaraRadera
 4. Tänker på polismästaren som skulle avtackas och gå i pension.Han sade då att han under sin yrkeskarriär hade fått klart för sig att befolkningen kan indelas i två grupper: Dom häktade och de som ännu inte är häktade!. Ack så sant!
  /M.

  SvaraRadera
 5. Jag har själv vid ett flertal tillfälle kontaktat polisen om denna bil då den varit parkerad i phuset herrnhut. Det har varit som en hel verkstad runt denna bil med tanken hängandes i bara några trådar & vart väldigt stor brandrisk runt denna bil, men polisen har svarat att det inte varit deras problem att ta bort bilen utan hyresvärden. Jag har själv sett ägaren till denna bilen ett flertal tillfällen & denna man är en grovt kriminell man som varit kraftigt påverkad när han grejat med bilen i parkerings huset samt kört bilen utan körkort.

  SvaraRadera
 6. Har även jag ringt polisen om denna bil. Fick svaret att så länge den inte är anmäld stulen så kan dom inget göra. Har sett diverse suspekta människor runt bilen och det har känts väldigt olustigt att gå till eller från parkeringshuset sena kvällar om man varit ensam. Stod en annan bil där tidigare, troligen med samma ägare. En blå Skoda med uppbruten motorhuv och punktering. Konstigt att hyresvärden tillåter detta. Har iofs vid upprepade tillfällen försökt få tag i hyresvärden i ett annat ärende men det var inte helt lätt...

  SvaraRadera
 7. Igår kontaktade jag hyresvärden till parkeringshuset ang branden och bilen. Det var en kvinna som svarade och började att skratta åt mig när jag uttryckte min oro. Hon tyckte inte detta var så allvarligt och menade på att de försökt få bort honom och bilen från parkeringshuset men inte lyckats då de inte kunnat misstänka honom för något. Detta tycker jag är konstigt då man själv som bilägare i parkeringshuset har sett mycket konstigheter kring denna mannen. Samtidigt många människor som smyger runt parkeringshuset för att träffa honom. Parkeringshusets ägare menar även på att det inte är dem vi ska kontakta utan polisen. samtidigt som polisen beskriver att det är tvärtom. Alla bara skyller ifrån sig skulden och jag tror att innan vi hinner blinka så står det en nya bil där som de inte kan ta bort.....

  SvaraRadera
 8. M.Abrahamsson2011-08-09 00:19

  Hej,

  Jag har själv bevittnat då polisen gripit ägaren till bilen varpå jag iakttog när de tömde bilen på stöldgods. Stora dunkar med vätska (gissningsvis slangad diesel / bensin), stereos samt verktyg av alla dess slag.

  Regnr är PLZ 368 och ägaren bor på Zachaus gränd.
  Jag kan ju inte påstå att jag skulle vilja att mina barn som var ute och cyklade skulle stöta på honom påtänd i garaget.

  SvaraRadera