2011-07-17

Inbrott och skadegörelse på M/S Hasselö

(Interiör)

Insänt av Calle Johansson:

"Hej Gunnar

Tänkte höra om uddevallabloggens läsare möjligtvis sett något ovanligt på ångbåtskajen natten mellan den 16-17 Juli ( mellan 22-14 dessa datum ) Det upptäcktes vid 14-tiden på söndagen att det varit någon / några okända ombord på M/S Hasselö under natten.

Någon har tagit sig in genom ett fönster på babordssidan som vetter ut mot Bäveån. Det verkar som att de ombordvarande har tagit sig tid att slå sig ner i ruffen och ätit flertalet godisklubbor som fanns ombord i en låda, som de sedan tagit med sig.

Övrigt som vi upptäckt saknat är ett par flaggor samt två "frontar" till två st stereo:s. Innan de gått iväg har de brutit sprinten på en av våra tre brandsläckare och tömt ut en hel pulversläckare inuti båten innan de "ansett sig färdiga"

Det känns som att denna person/personer vart ute efter att endast förstöra då t.ex. radarskärm m.m. var kvar ombord.

Hasselö sjönk för ca 1 1/2 år sedan,efter det då hon hamnade i familjens ägo så har ett omfattande renoveringsarbete hållt på.

Det kanske mest "märkbara" just nu är att hon ligger med andra sidan mot kaj då vi målar om skrovet och delvis byter ut bordläggningen.

När hon är sjöduglig igen så skall hon direkt till slipen och få en översyn av köl och bottenmålas m.m.

(Radarskärm)

Den tid som lagts ner hitills på båten för att hon åter skall pryda vår hamn är oräknelig. När något sådannt här inträffar så känns det rent ut sagt förjävligt då det endast är för att förstöra. Bifogar ett par bilder på "förödelsen". Händelsen är polisanmäld. Allt detta skapar bara extraarbete då hytten måste saneras och allt löst inuti måste tas ut och rengöras.

Hoppas någon sett något!

Slutligen vill jag tacka för trevlig läsning av bloggen.

Med Vänlig Hälsning
Calle Johansson"

1 kommentar:

  1. Uddevallare2011-07-18 20:43

    Jag har tyvärr inget att tillföra utom att det är väldigt tråkigt att se detta!

    SvaraRadera