2011-07-26

Kolossalt mycket kantareller i skogarna

Jag hade inte alls tänkt mig att plocka svamp idag. Bara ta en riktigt lång promenad på Herrestadsfjället. En av få lediga dagar hittills i år. På utvägen passerade jag många ställen med kantareller och på tillbakavägen blev det oemotståndligt.

Och ingen hade varit där före mig för kantarellerna var stora. Det ledde till att jag bara tog de allra finaste och snabbt hade jag fyllt en bärkasse till hälften. Tanken på att alla dessa kantareller skulle rensas vid hemkomsten hindrade mig från att fortsätta plocka. Och gott var det sedan med kantarellsmörgås!  //

6 kommentarer:

 1. "Kolossalt"!

  SvaraRadera
 2. Tillfällig sinnesförvirring

  SvaraRadera
 3. Åh, så läckert! Höll nästan på att sätta tänderna i bildskärmen.
  Må väl!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 4. Avundsjuk på mackorna ni fick...

  SvaraRadera
 5. Det är bara att gå ut o plocka!
  /M.

  SvaraRadera