2011-07-14

Vem är han?

När man flyttar dyker det upp ett och annat som man inte visste att man har kvar. Som den här karikatyren som spaningssoldat Alexandersson gjorde 1973 föreställande en officer vid regementet. Ganska likt tycker jag, men vem är han? 

Alexandersson gjorde också en karikatyr av mig, men tyvärr fick jag aldrig tag i ett eget ex.  Undrar vad det blev av Alexandersson? Har för mig att han var från Kungälv. Någon som vet?  //

9 kommentarer:

 1. Carl-Magnus Norrman2011-07-14 23:18

  Tycker att det liknar en viss Sörensen-Ringi.
  Om så är fallet, talar bilden för sig själv. Övriga kommentarer är överflödiga.

  SvaraRadera
 2. Jag gissar också på Sörensen-Ringi. Honom kunde man drömma mardrömmar om.

  SvaraRadera
 3. Ringi ringer än i mina öron... Vilken utskällning jag fick...Marken gungade...

  SvaraRadera
 4. En kort biografi om denne man vore intressant.För de som inte var med när det begav sig!

  SvaraRadera
 5. Ringi var hård men rättvis. Mycket duktig. Jag lärde mig mycket. Tack

  SvaraRadera
 6. Han var hård men rättvis. I alla fall hård!

  SvaraRadera
 7. Javisst är det Björn Sörensen-Ringi, som då var kompanichef på spaningskompaniet. Alexon har fångat flera "accessoarer" som vår kompanichef bar: Armlänken, fallskärmshandduken och stickerten (käppen som den gode kompanichefen fått i sin FN-tjänst). Och så Örnen på bröstet förstås. Jag minns en episod när kompaniet var förlagt i en tältbivack i trakten av Resteröd. En morgon när min pluton stod uppställd och gruppcheferna skulle lämna av sina grupper till mig, stod befälselev Knutsson från tjörn med en torr och krokig pinne under armen på samma sätt som kompanichefen brukade göra.
  När jag frågade Knutsson vad detta var för något svarade denne på sin Tjörndialekt: "Kan kompaniiichefen ha en pinne så kan väl jä ha!"

  SvaraRadera
 8. Marianne Prohászka2013-10-18 17:03

  Det är flera år sedan nu, men när jag söker efter Sörensen-Ringi, dyker detta upp. Hur kan man över huvud taget vara så gemen, och hur kan man bara med att dessutom vara anonym. Det är fegt. Själv är jag syssling till sagde Sörensen-Ringi, hans farfar var bror till min mormor. Och de båda i sin tur syskon till Harald Sörensen-Ringi, konstnären. Om honom och hans verk skriver jag för närvarande en biografi.
  Marianne Prohászka
  filosofie doktor och lektor emerita, Göteborgs universitet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marianne! Jag beklagar verkligen dessa kommentarer som du läst men som jag nu tagit bort. Jag har inte sett dem tidigare annars hade de varit borttagna för länge sedan. Nu har jag rensat bort dem.
   Det är drygt två år sedan jag skrev detta inlägget och sedan dess har jag ändrat kommentarsgranskningen så att inget läggs in utan att jag först har godkänt kommentaren. Jag fick ibland riktigt stolliga kommentarer på en del inlägg. Det har blivit klart bättre sedan jag börjat med att godkänna kommentarer och sedan lägga ut dem som har med ämnet att göra och som inte är förtal mm.

   Radera