2010-11-10

Peter Spjuth (V) ny ordförande i NU-styrelsen?

Nej, trots vad som sades för en vecka sedan, blir Carina Åström (S) inte ordförande i NU-styrelsen. Enligt TTELA så meddelade den styrande minoriteten i Västra Götalandsregionen, S+V+MP, det i dag på förmiddagen. Det blir i stället Vänsterpartiet som får ordförandeposten och det beslutas av partiet först nästa lördag.

Det skulle vara något av en sensation om partiet inte utser Peter Spjuth, som under hela den förra mandatperioden var vice ordförande i NU-styrelsen.

Peter Spjuth har inte imponerat på mig vid de tillfällen som han har yttrat sig i debatten om NU-sjukvården. Tvärtom har jag upplevt honom som en person som inte låter sig påverkas av argument eller protester i form av demonstrationer mm. Det sa han för övrigt själv första gången jag hörde honom i en paneldebatt på Högskolecentrum inför beslutet att nedmontera Uddevalla sjukhus. //

5 kommentarer:

 1. Det var konstigt för jag hörde idag på radio Bohuslän att Alliansen skulle styra med stöd av sjukvårdspartiet?
  Är det klubbat?
  Hälsn.Eivor

  SvaraRadera
 2. Signe Olsson2010-11-11 10:40

  Om man utser Peter Spjuth till högsta politiska ledare av NU sjukvården skulle det vara ett det absolut största exemplet på extremt dåligt omdöme.

  Det skulle uppfattas som det största hånet mot personalen och patienter som nu lider under Vård2010.

  Det skulle ännu mer försvåra för oss att ha kvar personal och skulle göra det ytterst svårt att behålla läkare - inte minst på ortopeden där PS var tidigt ute och berömde Axelssons agerande. Han har aldrig senare sagt att det var fel utan tvärtom betalade styrelsen 1/2 miljon för att med Ernst & Young försöka tvätt bort smaken av ytterst dåligt ledarskap.

  ... men vill man ha fortsatt kaos då skall man absolut utse fd ordf i den styrelse som med Vård2010 skapade kaoset i NU-sjukvården.

  SvaraRadera
 3. Alliansen är S+V+Mp med Svp som fördelar posterna.

  Men - jag håller med Signe - att tillsätta PS på kanske den del av VGR där regionen har absolut minst förtroende hos personal och patienter är nog ett tecken på att politikerna inte förstår vad de ställt till med.

  Jag tror de vill väl, men inser inte vilket kaos de skapat.

  Och att utse PS skulle vara en kvittens på detta - och det är oerhört allvarligt att man inte har den känslan. Man kan undra hur det kommer sig att de så totalt förlorat fotfästet.

  SvaraRadera
 4. Peter Spjuth är inte bra för NU-sjukvården, inte för personal och inte för patienter!!!

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=3143673

  SvaraRadera
 5. Har svårt att förstå att personalen inte söker sig till andra sjukhus.

  Det finns faktiskt många som söker efter kompetent personal.

  SvaraRadera