2010-04-29

"Sten Axelsson en felrekrytering"


Kvällens debatt om NU-sjukvården blev inte mycket till debatt då ju den styrande majoriteten i  NU-sjukvården styrelse lyste med sin frånvaro. Ändå var intresset stort och sjukvårdspersonal, patienter och skattebetalare hade tagit sig dit för att lyssna.

Marie Henriksen (KD), Ljungskile, var den enda närvarande styrelseledamoten.

Men trots att den styrande majoriteten inte kom så blev det ändå en ganska bra diskussion.

Marie Henriksen fick inleda kvällen med att ge sin syn på situationen inom NU-sjukvården. Hon menade att hennes parti (KD) hela tiden har protesterat mot majoritetens sätt att genomdriva Vård 2010. Hon menade också att situationen för NU-sjukvården blivit precis så som man varnat för. Hon berättade också om hur klimatet i styrelsen var där hon ofta fick höra av ordföranden Brith-Marie Andrén Karlsson att hon inte skall göra politik om frågorna man hade att ta ställning till.

RUS (föreningen Rusta Uddevalla Sjukhus) hade ställt fem frågor till ledamöterna i styrelsen och Peter Spjuth (V) var inte närvarande men hade lämnat skriftliga svar på frågorna. På frågan om transporterna mellan sjukhusen hade ökat hade han svarat: "Det finns inget som tyder på att transporterna har ökat kraftigt"! Att döma av reaktionerna i publiken var Peter Spjuth den ende som hade den åsikten.

Inbjuden till kvällen var Bertil Jonsson (M), 1:e vice ordförande regionfullmäktige och 1:e v ordf i västra hälso- och sjukvårdsnämnden. Han berättade om sina erfarenheter att bevara Lidköpings sjukhus från att dras in alltför mycket i Skaraborgs sjukhus med Kärnsjukhuset i Skövde som den stora kolossen.

Anmärkningsvärt tyckte jag det var då han var så öppen med sin åsikt att tillsättandet av Sten Axelsson som sjukvårdsdirektör för NU-sjukvården var en felrekrytering. Sten Axelsson var ju tidigare sjukvårdsdirektör i Skaraborg och Jonsson hade varnat för att ge honom jobbet i NU-sjukvården. En reservation mot beslutet hade också lämnats in.

Flera vittnade om att det sedan länge funnits tankar om att Uddevalla sjukhus inte fanns med som akutsjukhus.Det sades förstås mycket om en hel del i detta ämne och debatten lär fortsätta så länge folk upplever att vården inte fungerar som tänkt. Marie Henriksen sa avslutningsvis, att om det nuvarande styret i regionen får fortsatt mandat i höstens val, så kommer det inte att dröja länge förrän man beslutar att avskaffa balanskravet mellan Uddevalla sjukhus och NÄL. //

3 kommentarer:

 1. Tjänstemannen2010-04-29 23:31

  Det är kört totalt för Uddevalla.

  Sture och Gert Inge har kommit överens om att OM Sture inte protesterat mot att man ger dålig vård i Bohuslän kommer Gert inge inte lägga veto mot vägar till IKEA.

  Det är lika självklar politik som att man kuppade in Sture - och Gert Inge !!!

  Samförstånd är ju bra. Om några dör på vägen - det är ju bara statistik som Stalin sade.

  SvaraRadera
 2. Klas Ottosson2010-04-29 23:35

  Berätta mer om felrekryteringen Sten Axelsson.

  Roland Andersson och NU stryelsens ordförande Andren säger ju att med erfarenhet från Skaraborg vill inget PARTI - inget - ha förändringarna ogjorda.

  DVS - alla akutsjukhus skall - liksom alla högskolor - ligga utanför Bohuslän.

  Det är Regioenns mål

  Det är det Regionala samarbette" som Roland Andersson (S) sade .

  SvaraRadera
 3. hmmmmmmmmm vika person angrepp
  skärp er för fan det hjälper inte ett dugg det är kört för Uddavalla sjukhus gör omm det till hotell skaplig utsikt i alla fall hehehe

  SvaraRadera