2010-04-08

Sjukvård?Idag talade jag med en förtvivlad man. Hans fru är sjuk och har besökt olika läkare under en längre tid. Häromdagen blev frun så dålig att efter kontakt med sjukvårdsupplysningen blev det ambulanstransport till akuten på NÄL.

Ambulansen var framme kl 19. Mannen upplevde situationen på NÄL-akuten som kaotisk. Patienter överallt.

Hustrun fick kl 06 - efter elva timmar - äntligen träffa en läkare. //

12 kommentarer:

 1. Ja, denna tragedi! Det värsta är att man börjar bli härdad, och reagerar inte på samma sätt längre... Lägg ner regionen och låt staten vara sjukvårdens huvudman! Först då får vi kvaliteten i första hand!

  SvaraRadera
 2. Det är ju så att man börjar undra, försöker någon lägga ner Uddevalla? Vill man leva gör man bevisligen bäst i att flytta med vården.

  SvaraRadera
 3. Detta är vardag NÄL. Socialstyrelsem har varnat NU sjukvården att göra NÄL till ett tillsynsärende vilket är i praktiken tvångsförvaltning.

  Då förstår ni hur allvarligt det är. Ställ det i relation till vad Körner, Sten Axelsson och Jonas Andersson (fp) säger. Eller Karin Engdahl som säger att Uddevalla skall bli ett fantastiskt sjukjus - utan jour 2/3 av tidem. Vilken patientsäkerhet vill hon och Socialdemokraterna ha? Centern har i alla fall fått ett gränt sjukhus beläget i den gröna skogen långt bort från människor.

  Så vad S+Fp+C vill med vården är svårt att förstå. Roland Andersson sade "NU är inte ensamma" och hänvisar till att alla sjukhus i regionrn har problem. Är det en tröst? Jag blir livrädd - mem svårast är att berätta som personal till de anhöriga att mormor dog i väntan på akuten....

  Men, vi är inte ensamma. Samma ledning (NU styrelsens ordf var med!) skapade ortopedkaoset i Göteborg med 38% ökad dödlighet. Då tänkte Socialstyrelsen ta över.

  Så Roland Andrrsson (s) har rätt. NU sjukbården är inte ensamma och regionen har sett till det bl.a. genom att använda samma politiker i Göteborg som i NU sjukvården.

  Brist på inkompetens är det i alla fall ej!

  Etiken och medmänskligheten lyser dock med sin frånvaro !

  SvaraRadera
 4. Kommentar till din "opinionsundersökning". Har svårt att tro att 20% av dina läsare är Sverigedemokrater! Sd anhängare har en tendens att sabotera såna här undersökningar, det har hänt i många andra sammanhang. Tycker att du skall ta bort din "undersökning" och inte bjuda ett främlingsfientligt parti på detta!
  J. Andersson

  SvaraRadera
 5. J. Andersson
  Din kommentar hade passat bättre under inlägget om enkäten. Här kommenterar vi hellre NU-sjukvården.
  När enkäten är avslutad kommer jag att kommentera den i ett inlägg så därför får den ligga kvar tills tiden gått ut.

  SvaraRadera
 6. Jaha så var den jävla frågan uppe i gen då o jag håller med om att ingen skall dö eller få vänta för länge på akuten varken på Näl eller Uddevalla sjukhus Men ni bara sskyller allt på Näls akut Ställer frågan igen hur Har det varit på Uddevallas akut förr jag vet för jag har varit där o det var väldigt långa vänte tider där med o är även i dag

  SvaraRadera
 7. Anonym 12.44
  Du har nog inte hängt med i debatten. Vård 2010 skulle LÖSA alla problem. Det har istället blivit mycket värre!

  SvaraRadera
 8. Jodå det har jag gjort både inifrån sjukhusena både Näl o Uddevalla så jag har sett vården från ´´sk första säng plats Men det var lika illa i Uddevall a som de nu på Näl fast då hördes inga större protestér / klagomål fanns det men inga bloggar som tog upp det Men varför e ni så skeptiska mot Näl Det ligger ju visserligen i skogen men det ligger bättre än Uddevalla om man ser till rekrationen o många tar sig ut o sitter o pratar jdetser man knappt i Uddevala

  SvaraRadera
 9. Traumaenheten flyttar
  Infektion flyttar
  Klin Kem Lab planerar att lägga ner nattjouren, troligtvis genomfört innan årsskiftet. Betyder inga provsvar på natten (om man nu inte skickar dem till NÄL med taxi)
  Hur det blir med blodutlämning nattetid återstår att se.
  IVA drar ner till något som inte ens blir ett IVA
  Frågan är hur det blir med hematologen. Jag tror den är flyttad till NÄL innan nästa års utgång.
  Nedläggning av Uddevalla Sjukhus? You tell me...

  SvaraRadera
 10. Ja det kannn dom göra lika bra det o sammla all vården på Näl det kannn ju bara bli bättre

  SvaraRadera
 11. Ojsan! har ni hunnit läsa konsekvens analysen var det gäller iva - det har jag gjort och min tolkning är att Ortopedin, urologin samt hämatolog avdelningen skall/ bör flyttas inom en inte allt för avlägsen tid. Hur har kära politiker hunnit förankra detta hos väljarkåren . vi är i ett valår. Britt-Marie- läser du dessa analyser? Jag bara undrar för jag tror att det här är långt framskridna planer som ingen har talat om... Regionen ! vad vill Regionen i detta! jag bara undrar för jag tror att vi inte skall vara blåögda längre, klart att patienterna får en bättre vård om det finns kompetens och personal!
  Uddevalla sjukhus - jag skulle tycka att vi skall ändra det namnet och kalla det för vårdinrättning med specialité för de gamla.

  SvaraRadera
 12. näl akuten 2017 väntar 12 timmar kmr m ambulans,ingen kmr när jag trycker på larmklockan de tar 25 min innan personal kmr ser dem de står o sitter utanför dricker kaffe skrattar,ingen tittar till hur man mår ingen smärtlindring ,efter12tim väntetid 3 tim till plats på avd personalen har ingen empati

  SvaraRadera