2010-04-12

Enkäten stängdI en vecka har den här enkäten legat ute på Uddevallabloggen. Och den riktade sig förstås till dem som bor i Uddevalla, men det är inte möjligt att "stänga ute" er andra från att rösta. 237 röster har avgetts.

Och det är därför också möjligt att bedriva kampanjer, exempelvis att via Facebook uppmana sina vänner att gå in på Uddevallabloggen och rösta på sitt parti.

I enkäten är det tydligt att Sverigedemokrater har använt sig av den möjligheten. Hur skall man annars förklara att Sverigedemokraterna är det näst största partiet i enkäten? Det finns förstås ingen rim och reson i det.

Om vi bortser från Sverigedemokraterna och tittar på övriga partier så ser det ungefär ut som jag hade förväntat. Socialdemokraterna är störst med 22 %, följt av Moderaterna med 18 %. Centerpartiet är lika stora som Folkpartiet och Kristdemokraterna tillsammans. Det är förvånande.

Kristdemokraterna har fått 3 % och Uddevallapartiet 1 %. Frågan är väl om Uddevallapartiet kommer att göra ett lika bra val som 2006? Det känns inte så bland folk "på stan". //

17 kommentarer:

 1. Undrar hur det skulle se ut i Regionvalet. Där står Karing Engdahl som 1:a för S. Det var hon som lade ner Uddevalla Akuten med orden att "Uddevalla kommer bli ett fantastiskt sjukhus".

  Idag ser vi resultatet. När trauma flyttar står sjukhuset utan jour 2/3 av dygnet.

  Skulle du vilja bli opererad med den låga patientsäkerheten?

  Man kan verkligen fundera på det valet av första namn.

  SvaraRadera
 2. Varför skall man bortse från Sverige demo kraterna enligtröstninen näst största partiet E det demokrati?????? o då gäller väl valsedel

  SvaraRadera
 3. Bara bra att hon blev nunner ett på den lista så kanske hon ser till att hela Uddevalla sjuk hus blir Tömmt o nerlgt så det här tjötet slutar någon gång

  SvaraRadera
 4. Hade det bedrivits kampanj för SD så hade dom nog haft betydligt högre siffror, kanske tusentals röster. Det var i såna fall en ovanligt dålig kampanj, eller kanske en ovanligt smart eftersom man begränsade sig till någorlunda rimliga siffror.
  Jag tror snarare att det är så att SD får många röster i såna här undersökningar, eftersom folk kan rösta som dom vill utan att riskera att sitt favoritblock skall förlora makten. Man får säga sin åsikt om invandringen utan att alliansen eller oppositionen förlorar en röst. I det riktiga valet kommer man dock att rösta som vanligt igen.

  SvaraRadera
 5. Att Sverigedemokraterna fått så många röster beror säkerligen på att folk är trötta på att försörja en massa importerade snyltare. Förr var det bra folk som invandrade, på den tiden invandringsreglerna följdes, idag får ju vem som helst som tar sig över gränsen stanna. Kan man inte ens identifiera dem så får man stanna av "humanitära skäl" ändå för att man inte vet var man skall göra av dem.

  SvaraRadera
 6. Sådana här undersökningar är bara trams! Det är för få personer och inget slumpmässigt urval. Säger absolut ingenting om det det verkliga opinionsläget i Uddevalla!
  Jonas Andersson

  SvaraRadera
 7. Att denna "undersökning" är trams är helt klart. Ökar bara förvirringen.Måste ske intervjuer utifrån ett statistiskt underlag
  för att skall bli någorlunda rättvisande.
  /Mandrake

  SvaraRadera
 8. Det är helt rätt att detta icke är en statistiskt korrekt usk.

  Det är dock kul att så många i S förhoppningsläs sin hopplösa kandidat till regionfullmäktige.

  Avseende de mindre partierna kan man se att handling ger resultta.

  Tyvärr var det också resultatet av Hitlers maktövertagande (även Stalin) och jag trior ingen tillskriver dt en speciellt bra del av Europas historia.

  I så fall - om man skall välja var Moerna eller Mesopotanien betydligt bättre civilisationer.

  Har SD hört talas om att det fanns cioviliatiosner söder om Uddevalla innan de var födda?

  Hon är lika populistisk och naiv som SD !

  Därför är valet av henne så intressant ur ett politiskt perspektiv.

  Lika barn lika bäst - eller?


  Karing Engdahl har nog ej fattat det - har SD?

  SvaraRadera
 9. Angående ovanstående: Ett sånt svammel, är du nykter?

  SvaraRadera
 10. Jo, jag är nykter. Men Havrebanan är inte lätt att skriva på.

  Vad ville du tvivlare veta. Jag är statistiker. Tror ej du är det....

  Du är tydligen ej heller bekant med civilisations vagga. För din info var det troligen en neger i Sydafrika.

  För övrigt var "muslimerna" i Egypten långt före oss och det mesta vi vet har vi stulit från gränslandet i Iran och Irak (länder som vi f.ö. bildat).

  Ja du - nykter eller ej. Jag kan vara full ibland - men att alltid vara det - ja, det är sannerligen en plåga för demokratin.

  Jag tycker inte om någon fanatiker - varken han / hon är SD, muslim, Nazi, Jude, neger, mao, Stalin, Lenin .... till alla kan man bara säga:
  - Borsta tänderna, kissa och gå och lägg er. Vakna upp till verkligheten.

  SvaraRadera
 11. Ha !

  Ett ord i rättan tid. Har en SD i huset. Man kan titta i hennes hörselgång på höger sida och se väggen på andra sidan !

  Men hon pratar.

  SvaraRadera
 12. Att jag tyckte ditt inlägg var flummigt betyder inte att jag är Sd anhängare, jag är mycket långt därifrån! För övrigt är jag väl bekant bekant med människans ursprung! Jag är inte statistiker men har iaf 10p på högskolan i ämnet.. Att denna typ av undersökningar är trams o ovetenskapligt håller jag med om!
  Ber om ursäkt att jag ifråga satte din nykterhet!

  SvaraRadera
 13. OK. Bra.

  Du har 10 p på universitet/ högskola och jag har 220 i gamla systemet + forskarutbildning.

  Det har dock ingen bäring. Jag jobbar som läkare + statistiker. Om du tycker det är flummigt att jag inte tycker Karin Engdahls (S) förklaringar om fantastiska sjukhus är OK föreslår jag dig med dina 10p i (s)tat att söka till akuten på NÄL och hålla de som dör i handen.

  Ty ingen annan kan göra det.

  FAN inse - det är krigssjukvård på NÄL !!!

  Rent krasst var det min synpunkt på detta.

  Välkommen till verkligheten !!!

  SvaraRadera
 14. Synd att jag inte såg omröstningen innan nu (skam den som håller sig borta från uddevallabloggen :D ), men Rättvisepartiet Socialisterna fick ju iaf mer än UP :D

  SvaraRadera
 15. Jojo, 10p i ämnet statestik, 140p o akademisk examen i övrigt. Du verkar ju ha en högre utbildning o det är väl kul för dig, men du har knappast 220p i statestik??

  Ps Du hade inte lika många stavfel i ditt sista inlägg har spriten gått ur?

  SvaraRadera
 16. Statistik stavas så

  SvaraRadera
 17. Tillförlitligheten i webbenkäter är extremt låg. Inga forskare visar tilltro till ett icke slumpmässigt urval. Lita på Sifo istället, läser i GP idag om den nyaste prognosen som säger att SD har 4,9 %

  SvaraRadera