2010-01-03

Vintern håller Uddevalla i ett järngrepp


Nu håller vintern Uddevalla i ett järngrepp. Det är många år sedan det var så rikligt med snö som just nu. Och riktigt kallt är det också.
Och det är Vänersnön som åstadkommit detta. Alltså snö som bildas över Vänern och faller sydväst ut i Uddevallasänkan. Det är ett förhållandevis ganska smalt stråk, som då förutsättningarna är de rätta, får väldigt mycket snö.
Den första Vänersnön föll den 17 december och från Nyårsnatten och nästan två dygn framåt föll nästa omgång. Otroligt att det kunde hålla på så länge. Men, man får vara tacksam för att det inte kom i form av regn.
Men nu börjar snön bli dyr. På senare år har man ju sagt att snön skall få ligga kvar men bara skyfflas ihop i stora högar som sedan får smälta bort. Nu har dessa högar på många håll dock blivit enorma och exempelvis den på torget måste nu bort och det är många skattekronor som nu går till snöröjningen.
Men jag tror inte att någon tänker hjälpa Uddevalla hembygdsförening med att få bort den här högen som tippats av precis vid infarten till det Wessmanska huset. //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar