2009-09-16

Gustafsbergsstiftelsen tar över Landbadet?


I Alliansens budget, som alltså beslutades ikväll, fanns det en passus som berör Gustafsbergsstiftelsen. "Kommunstyrelsen skall genom Kultur och Fritid ta upp en diskussion med Gustafsbergsstiftelsen om driften av Landbadet".
Jag fick också före fullmäktigemötet en signal från tjänstemannahåll om att man ville diskutera Landbadet. Vad det betyder i detalj återstår att se. //

8 kommentarer:

 1. Landbadet är helt feltänkt. Sälj det tycker jag, det kostar alldeles för mycket för att motiveras. Dessutom är det konstigt att man kan försvara ett klorbad utomhus i vår kustnära kommun.

  Om inte någon vill ta över så släck ner och fyll igen bassängerna. Bättre att lägga de pengarna på kommunens stränder och en upprustning av simhallen istället.

  SvaraRadera
 2. åhå, å där har du aldri vart o badat hör jag, snåljokke. Kan nåt få va i fred i denna stad. Bara för att det är lite nedgånget behöver man väl inte lägga ner. Rusta upp landbadet så att t.o.m. du kan tänka dig att gå dit. Det finns faktiskt kommuninvånare som har dssa bassänger som sin enda tillflyksort i sommarhettan

  SvaraRadera
 3. Till Christian!
  Bara för att vi ligger vid havet behöver det inte utesluta ett "landbad"?
  Där har man tillbringar otaliga sommardagar och det är fortfarande en oas för många!

  F.ö håller jag med Anonym.

  Det verkar vara kommunens taktik att låta saker förfalla till den punkt där det inte går eller är ekonomiskt försvarbart att göra i ordning igen och därför riva!

  Dåligt tycker jag! Se t.ex Folkets Park..

  /Uddevallare

  SvaraRadera
 4. Här bor vi i en av landets bästa badkommuner och ni försvarar att kunna bada utomhus i uppvärmt klor? Det är ju vansinne från början till slut!

  Det måste finnas lite rim och reson med kommunens pengar. Vet ni hur jäkla dyrt det är att underhålla och driva Landbadet? Om det är så mycket värt borde det väl inte vara några problem att köpa det och ta inträde? Men nej, det går ju inte för då går folk (med rätta) ner till Sörkullen och badar istället. Bygg er egen pool om ni vill, eller skaffa en badbalja i solen, men jag vill inte vara med och betala för det eländiga feltänket till bad som nu finns.

  Människors behov ändras med tiden och varken Folkets park eller Landbadet används längre förutom av ett fåtal. Då är det mer ansvarsfullt att låta saker läggas ner och utvecklas till något bättre. Som t ex attraktiva boenden, satsning på havsbadande eller en upprustning av simhallen.

  SvaraRadera
 5. Du vill inte vara med och betala för Landbadet säger du.

  Det skulle nog bli stora förändringar för skatteintäkternas vidare resa om var och en fick välja vad deras skattepengar skulle gå till?
  Eller om man ens skulle betala skatt alls om man inte ville?

  Det har varit inträde på Landbadet förr, kanske i flera olika perioder?

  Varför detta togs bort har jag ingen aning om.

  Självklart räcker inte detta inträde till att driva och underhålla badet, det är därför kommunen som hjälper till ekonomiskt precis som den gör när det gäller andra idrottsarenor, motionsspår och liknande!

  Visst ändras behoven men Folkets Park har fått förfalla trots att man kunde ha utnyttjat det bättre om man ville.

  Och bara för att Landbadet stängs betyder inte det att alla kommer att bada i havet i stället?

  Nu diskuteras ju att Walkesborgsbadet skall rivas och att ett nytt badhus eventuellt skall byggas.
  Detta verkar du tycka vara okej att bidra med dina skattepenar till?

  Men om nån säger "bada inomhus på vintern? Vad är det för dumheter, bada gör man väl ute på sommaren när vattnet är varmt! Sånt vill inte JAG att mina skattepengar skall gå till!"

  Skulle alla tänka så (som du gör) kan man undra hur det skulle bli!

  Personligen tycker jag i så fall att man skulle bygga ett riktigt äventyrsbad med både inne och utedel så att det kan utnyttjas året om! Detta kunde ersätta både Landbadet och badhuset!

  Det skulle jag gärna lägga mina skattepengar på!

  /60-talist med en massa trevliga dagar och nätter både på Landbadet och i parken

  SvaraRadera
 6. Några kommentarer till Christian:

  1. Landbadet utnyttjas av ett fåtal??

  Har du ens varit därute och sett hur mycket folk som är där en varm sommardag?

  2. Vet vi hur jäkla dyrt det är att driva Landbadet?

  Nej, tror jag de flesta säger då, men upplys oss gärna!

  3. Eländigt feltänk till bad.

  Det feltänket har då glatt människor i alla åldrar sedan 1968 så du är helt ute och cyklar!

  /Roland, som gärna badar både i salt-, söt- och klorvatten

  SvaraRadera
 7. Ok vi kommer nog inte så mycket längre här, men jag fortsätter för nöjets skull. Varje skattekrona skall användas så effektivt som möjligt, och Landbadet är ett jäkla slöseri och dumheter.

  I brist på exakta siffror i skrivande stund antar vi att under två sommarmånader besöks Landbadet av 100 personer/dag i snitt (och det är högt räknat) till en kostnad på 2 mkr (lågt räknat). Varje besök kostar alltså kommunen (2000000/6000) 333 kr.

  Och ja, det är ett fåtal som använder sig av Landbadet jämfört med hur många som använder sig av havet för sin simtur. Och ja, jag har sett detta sorgliga fåtal med egna ögon - och färre och färre blir de för varje år.

  Då frågar jag - är det rimligt att kommunen bjuder ett fåtal invånare på utomhus klorbad för flera hundra kronor per besök, när motsvarande välgörande havsbad kan göras helt gratis?

  SvaraRadera
 8. Ja du Christian. Hoppas du inte går på teatern för den kostar ju ca400 per besök för kommun. Så då vet vi vad Chrsitian tycker om teatern med. :)
  Endast 100 besökare per dag till Landbadet? Ja det var ju inte så mycket om det stämmer.

  SvaraRadera