2009-09-03

Media har också ett stort ansvar

Politikerna i Uddevalla har ett stort ansvar och självklart skall de granskas. Så förstås även de i BUN (Barn- och utbildningsnämnden). Men media har också ett mycket stort ansvar.

Idag har BUN efter en turbulent tid och inför en nystart bestämt sig för att ta diskussionen internt, dvs utan mediernas närvaro. Såvitt jag har förstått är avsikten att lugna ner temperaturen och kanske hitta fram till en samtalston så att man åter kan öppna dörrarna.

Och då tar media chansen och piskar upp stämningen till ofattbara höjder. I radion idag har det suttit en tidigare lokalreporter på Bohusläningen och upprört talat om "attack på demokratin" och liknande. Och senare på eftermiddagen hörde jag radiochefen tala på samma tema och använda uttryck som att BUN har "barrikaderat sig" i sitt sammanträdesrum. Inte tusan har de barrikaderat sig! Vad är det för trams! //

7 kommentarer:

 1. Det handlar om att de öppna mötena gav Bohusläningen, Radio Väst och Uddevalla Posten gott om tillfällen att fylla tidningen med smaskiga konflikter framförda på vad som var Jonassons egen teaterscen. Vem ska nu fylla tidningen?

  SvaraRadera
 2. Jag beundrar de som ställer som upp som fritidspolitiker!
  /Bamse

  SvaraRadera
 3. ...aningen anmärkningsvärt är det när av oss valda politiker inte kan hålla sina sammanträden med oss närvarande, de personer som valt dom!
  Ulf G

  SvaraRadera
 4. Jag håller med om att media använder "krigsliknande" kommentarer. Det är onödigt, inget blir bättre av detta, men jag tycker att politiska nämndmöten skall vara öppna. Det är helt enkelt det mest demokratiska sättet att budskap och beslut. Tycker jag.
  BeJo

  SvaraRadera
 5. Tack Gunnar

  Spännande att det fins någon "riktig" människa som upptäckt att vi "icke riktiga människor - POLITIKER". Bara är vanliga människor som även vi behöver någon form av arbetsordning för att kunna göra ett bra jobb.

  Utan ordning skapas kaos och det kaos som funnits i BUN har inte gagnat demokratin även om det har sålt en del lösnummer.

  Nu kanske det blir något färre lösnummer men i gengäld får vi mer tid att göra det vi "icke riktiga människor" skall göra, nämligen jobba för att medborgarna får en kommun som man trivs i och som man kan känna stolthet över.

  Väl medveten om att jag har varit med och tagit ett av mitt svåraste politiska beslut känner jag mig trygg med att BUN kommer att bli en välfungerande nämnd som i största möjliga enighet kommer att fatta beslut som gör att våra 10 000 barn och ungdomar kan vakna på morgonen och med både trygghet och glädje kan springa till förskolan och skolan.

  Mvh

  MJ

  SvaraRadera
 6. Jag sitter i tekniska nämnden. Den och flera nämnder har varit stängda sen förut men det är inget angrepp på demokratin verkar det som. Får nog bara hålla med om att våran lokala tidning inte är bättre än Se och hör eller annan skvallertidning.

  SvaraRadera
 7. Som skolreporter på Bohusläningen har jag sedan 2001 bevakat barn- och utbildningsnämnden i Uddevalla. Hur många nämndsammanträden jag bevittnat genom åren vet jag inte. Men jag vet att min och tidningens viktigaste uppgift är att förmedla vilka beslut som är på väg att fattas, hur våra politiker argumenterar för sin sak och hur de beter sig på offentliga möten. Kort sagt, ge läsarna chans att själva bilda sig en uppfattning om hur våra folkvalda sköter sig.
  Om det medför att somliga politiker framstår som trotsiga barn i sandlådan, är det bara att beklaga.
  Personligen tycker jag att det är synd att nämndens nya ordförande, Magnus Jacobsson, inte låter den nya "bantade" nämnden öppet visa väljarna att de kan bättre än så.
  Kajsa Wedberg

  SvaraRadera