2009-09-17

Kropps dam - Önnered 33 - 27 (18 - 12)


(Önnered dubbelpunktar nr 4 Sofia Nyström och nr 15 Jenny Alm)
Så var äntligen elitseriepremiären för Kropps Damer avklarad. Det var ett lag med många nya ansikten som uppträdde på plan. Sandra Larsson, Sofia Nyström, Frida Bennhage och Sofia Adolfsson var de mest framträdande. Och så målvakten Malin Salzberg förstås. De var alla trevliga bekantskaper.
Kropps tog kommandot från start och ryckte ifrån. Jenny Alm hittade Elin Enhörning inne på linjen några gånger och allt tycktes därmed vara som vanligt. Önnered kom inte in i matchen förrän man bytt målvakt och började punktmarkera först Jenny Alm och senare både Jenny och Sofia Nyström.
Andra halvleken blev därför jämn och hade Önnered täppt till bättre i den första så kunde det ha blivit match. Nu kändes Kroppssegern aldrig hotad så egentligen blev det en behaglig resa för Kroppsdamerna.
Sofia Nyström, nyförvärvet från Skånela, fick mycket rättvist pris som bästa spelare i Kropps.
Från platsen på läktare kunde jag också notera att speakern då och då ropade ut att man kunde skänka pengar till en skatteskuld. Det lät lite taffligt! Ingen förklaring gavs vad det var för en skuld.
Och så noterade jag med viss förvåning att första pris i ett av kvällens lotterier var en alkomätare. Mycket originellt på en handbollsplan på min ära! //

1 kommentar:

  1. Aporopå alkometern som första pris: Ändamålet helgar medlen!.
    Det sade redan de gamla jesuiterna.

    SvaraRadera