2009-09-07

Kajsa Wedberg kommenterar medias ansvar

"Som skolreporter på Bohusläningen har jag sedan 2001 bevakat barn- och utbildningsnämnden i Uddevalla. Hur många nämndsammanträden jag bevittnat genom åren vet jag inte. Men jag vet att min och tidningens viktigaste uppgift är att förmedla vilka beslut som är på väg att fattas, hur våra politiker argumenterar för sin sak och hur de beter sig på offentliga möten.

Kort sagt, ge läsarna chans att själva bilda sig en uppfattning om hur våra folkvalda sköter sig. Om det medför att somliga politiker framstår som trotsiga barn i sandlådan, är det bara att beklaga. Personligen tycker jag att det är synd att nämndens nya ordförande, Magnus Jacobsson, inte låter den nya "bantade" nämnden öppet visa väljarna att de kan bättre än så.

Kajsa Wedberg"

7 kommentarer:

 1. ...demokrati kräver insyn, hur ska vi annars kunna ställning i olika frågor och se hur våra valda politiker sköter sig. Att banta nämnden på det drastiska sätt som skedde och dessutom stänga dörren för all offentlig insyn kan inte betecknas som något annat än en inskränkning av demokratin. Det är medias absoluta skyldighet att berätta för medborgarna hur deras valda ombud hanterar så viktiga frågor som de om bland annat skolan. Skjut inte budbäraren, underlätta istället för henne så ska ni se att demokratin i Uddevalla kommer att blomma.

  SvaraRadera
 2. Bra Ulf G!

  Om man vill ha möte med stängda dörrar tyder det på dubbelmoral, dvs dubbla budskap.

  Man har en äkta åsikt som man inte törs stå för men som man vill använda vid mötet och en annan falsk åsikt som man vill föra ut till oss väljare !
  /J

  SvaraRadera
 3. Jag är helt enig med Kajsa, och jag är inte kritisk till journalister som gör ett bra jobb!!! Men det var inte vad Radio Väst presterade i torsdags! Det var TRAMS och inget annat!

  SvaraRadera
 4. ...bra Gunnar, att du inte är kritisk till journalister som gör ett bra jobb. Men hur skulle det vara med en lite mer kritisk inställning till politiker som på ett drastiskt sätt bantar en nämnd för att bli av med misshagliga kollegor och sedan inskränker den offentliga insyn som blivit en regel i nämnden.

  SvaraRadera
 5. Ulf: Du vet antagligen, att just i detta fall finns det parametrar som förklarar det mesta. Det kan man inte vare sig yttra eller skriva något offentligt om. Men om du vill veta, kan jag berätta det för dig då vi träffas nere på gatan.

  SvaraRadera
 6. ...vår så vackert stensatta gata! En fröjd för ögat är den, nu fattas bara gammaldags lyktor som på Jakob Trahnsgatan!
  Ulf G.

  SvaraRadera
 7. Obekväma politiker finns det ibland, ofta de som är mycket pålästa. Att hota demokratin, ändra förutsättningar och se till att de inte får delta i den demokratiska processen som samhället bygger på och dessutom hindra demokratin ytterligare genom att stänga mötensdörren för allmänheten!!!!! Skrämmande utveckling!!!

  SvaraRadera