2008-08-18

SVT ogillar Ljungskile SK?


I går kväll lade jag märke till att den allsvenska matchen mellan Helsingborg och Ljungskile sändes direkt i någon av TV 4:as sportkanaler. Solklar förlust tänkte jag och ägnade mig åt dammsugning i stället.
Döm om min förvåning då jag senare på kvällen går in på SVT Text och får se det här telegrammet. Ljungskile hade vunnit mot topplacerade Helsingborg. Men det var tydligen inte populärt hos SVT som skriver att Ljungskile vann "synnerligen orättvist"!
Dessutom läser jag i dag i Bohusläningen att Helsingborg och deras hemmasupportrar hade svårt att smälta att de fått stryk av "jumbon" Ljungskile och därför kastade sten på Ljungskiles supporterbuss efter matchen.
Det luktar dåliga förlorare om Helsingborgs spelare och supportrar OCH SVT Text! Bollen är rund och det är målen som räknas i fotboll.//

4 kommentarer:

 1. Det fanns en sur gubbe till - Helsingborgs tänare Bosse Nilsson, han tyckte att LSK försökte döda tid m.m. Det måste vara tillåtet för alla lag att spela utifrån sina förutsättningar och inte alltid tillfredställa motståndaren. Det får ibland bli lite tråkig fotboll för poängen är viktigare.
  Leve Blåvitt!

  SvaraRadera
 2. Men man får inte maska vid inkast och insparkar. Det ska leda till gula kort, så det är inte att spela utifrån sina förutsättningar. Det är ju maskning.
  Sen att SVT skriver så beror nog inte på att de ogillar LSK. Visst målen räknas i fotboll, men visst tusan kan man vinna orättvist i fotboll om det andra laget är överlägset.
  Men starkt av LSK att vinna helt klart! Hoppas de klarar sig kvar i allsvenskan.
  Heja Blåvitt

  SvaraRadera
 3. Sveriges skickligaste fotbollslag Kalmar FF hade inga problem att besegra Ljungskile. Men uppenbarligen har inte Helsingborg uppe i toppen att göra.

  SvaraRadera
 4. Gå i stället till Rimnersvallen och heja fram IKO som har nåt fint på gång. Om något år blir det nog fina derbyn när U-a södra är i samma serie ....

  SvaraRadera