2008-06-27

Polisen lägger ned förundersökningen om branden på SörkullenI dag fick jag beskedet att polisen lägger ned förundersökningen om branden på Sörkullen den 12 april."BESLUTSMOTIVERING
Förundersökning nedlägges - Ej spaningsresultat
Polisen har gjort efterforskningar i ärendet. Dessa gav inga resultat. Det finns för närvarande inte några tips eller andra uppslag som gör att polisen på ett bra sätt kan arbeta med ärendet. Polisen avvaktar nu med aktiva spanings- och utredningsinsatser tills tips eller andra uppslag kommer till polisen kännedom. Om polisen börjar arbeta aktivt med ärendet, kommer Ni informeras.
Polisens beslut kan överprövas av åklagare"

Jag har genom åren fått många sådana här besked efter polisanmälningar vid Bohusläns museum, så jag är inte förvånad. Och polisens resurser är egentligen väldigt små. Jag vet inte hur många ärenden man har liggande i dag men för något år sedan hörde jag en polis nämna en siffra och min tanke då var: "Det ska fan vara polis!"

Du som har följt med på Uddevallabloggen vet att jag har namnet på en av de ungdomar som var på plats på Sörkullen på kvällen innan branden utbröt. Och som bevisligen har använt en engångsgrill, ställd på trägolvet i det gamla kallbadhuset. Den unga kvinnan i fråga fick möjlighet att själv kommentera det hela här på bloggen:

"Hej! Jag heter, som du kanske redan vet, M M. Genom en kompis fick jag reda på att du har publicerat ett inlägg på din blogg om mig & mina kompisar när vi grillade.
Det stämmer att vi grillade där, men en av oss släckte engångsgrillen med cider (som du också kan se på bilden) innan vi gick. Jag har också läst på din blogg att du har fått rapporter om att det pågick en grillfest vid Sörkullen samma kväll och att man hade använt sig av cementringen som finns på plats. Vi använde oss inte av den, vi gick ifrån Sörkullen runt 19.30 och vi var bara tre stycken.
Jag tycker också att det är tråkigt det som hände, och jag uppskattar verkligen att du gav oss en chans att förklara. Om jag kan vara till hjälp mer eller om det är något annat du undrar över, så får du gärna höra av dig.
Mvh M"


Jag vet inte om polisen har varit i kontakt med M, men har å andra sidan inte heller frågat mig om saken. Till detta skall tilläggas att jag häromdagen fick ytterligare en iakttagelse från den aktuella kvällen. En kvinna, som jag känner, passerade Sörkullen medan grillning pågick inne i kallbadhuset och förmanade då ungdomarna för att de använde grillen på det sätt som de gjorde.//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar