2008-06-15

Tacka vet jag Radiosporten!

TV 4:s fotbollskommentatorer släng er i väggen! Ni har inte en chans mot Lasse Granqvist och Ralf Edström på Radiosporten. Analysen av matcherna är mitt i prick i radion. Att lyssna på herrar Granqvist och Edström i kvällens match där Turkiet genomförde en historisk spelvändning från underläge 0-2 till seger med 3-2 var hur spännande som helst.

Förr kunde man titta på TV:n och lyssna på radion samtidigt men det är svårt nu. Om man tittar på kabel-TV via Comhem och lyssnar på den analoga radion så släpar bilden, dvs radion hinner berätta vad som händer innan det sker på plan.

Försökte då lyssna på webbradion i stället samtidigt som jag tittade på TV:n. Webbradion var nog minuter efter TV-bilderna så det gick inte heller. Nej, det var bättre förr! Då kunde man lyssna till Hyland medan TV-bilderna rullade samtidigt. (Möjligen att snabbprataren Hyland ändå var före ibland.)//

4 kommentarer:

 1. God morgon, Gunnar,
  Från Solnas horisont kommer ett instämmande!
  -loa

  SvaraRadera
 2. Det är sant att den digitala bilden kommer lite efter verkligheten så att säga. Men man kan ju alltid kolla på analog tv om man vill synka med radioljudet ;-) Fast bilden är som natt å dag om man har en större tv.
  Håller dock med om att Granqvist är helt underbar. Edström däremot mumlar som Hysén så man knappt hör vad dom säger.

  SvaraRadera
 3. Trodde inte det gick att se analog TV längre?

  SvaraRadera
 4. jodå, även om tv-signalerna sänds ut digitalt numera så gör comhem om dem till analoga till våra tv-uttag i comhem-hus. Det är ju därför comhem tv-tittare inte behöver någon digital tv-box..var bara att fortsätta titta som tidigare när vi gick över till digitala sändningar. Så bor du i comhem-hus stäng av boxen och titta via kanalerna du lagrat på TV:n, då borde bilden sändas helt live utan fördröjning som sker via digitalt tittande. Men som sagt är ju bilden underbart mkt bättre digitalt än analogt.

  SvaraRadera