2008-06-28

Naturupplevelser


Vädret den här eftermiddagen skulle bli riktigt dåligt enligt SMHI, men det blev precis tvärtom. Vilken tur!

Cykeltur och promenad blev det istället. Vid Fossum låg den här huggormen i solgasset mitt på vägen. En riktig baddare var det och den stirrade ilsket på mig så det var bäst att hålla sig lite på avstånd.

Och några timmar senare tog jag båten till Gustafsberg och gick tillbaka tll staden. Alldeles i närheten av Sörkullen finns det en gigantisk ek, som antagligen är många hundra år gammal. På den sitter den här tickan, en riktig skönhet.
Lite senare på promenaden mötte jag en dam som berättade att det fanns två tickor på den stora eken, en på vardera sidan. Får ta mig en titt på den andra vad det lider.//

4 kommentarer:

 1. Hua fy och blääää.... Med ormfobi i bagaget så måste jag erkänna att flytta hit var en miss... Så mycket orm det finns... Var med skolan på Unda... -Såg du ormen? Frågade min kollga efter en besvärlig klättring uppför en bergsknalle... ????? Trodde jag skulle dö... Som tur var såg jag inte ormen... MEN, kommer nog att vara "sjuk" nästa Undadag med skolan.... Om ormar tycker vi inte...

  SvaraRadera
 2. Förlåt för bilden! När jag såg att du hade kommenterat trodde jag att det gällde eken på Gustafsberg, som jag läst om i din blogg.
  Ormfobi? Då kommer jag att tänka på när min ormfobi gick över. Jag var i Halmstad på utbildning och vi elever skulle hålla föredrag i fritt ämne. Min bänkgranne halade då fram en jättestor asiatisk råttsnok och vi andra flydde åt alla håll. Det hela slutade med att ormen skickades runt och vi fick hålla i den och det visade sig inte alls vara så äckligt som jag föreställt mig. Till saken hör förstås att den ormen inte, till skillnad mot huggormen, var giftig alls.
  Det är dock MYCKET sällsynt att man får syn på en orm. I de flesta fall ligger de överkörda och tillplattade på vägbanorna.

  SvaraRadera
 3. Min favorit Ek antar jag, där stannar jag min grupper och vi begrundar Ekens fantastiska förmåga att beskära sig själv, dessutom är det en "trädgård" i klykan uppe i Eken. I LOVE;-)

  SvaraRadera
 4. Överkörda och platta ormar gillar vi. Jag bodde i Liberia när jag var liten... Då var jag inte rädd för ormar... Ibland jagade vi gröna mamgor med pappas golfklubbor när de kom in i huset... HUA, säger jag bara.... Eken ja, den är ont i hjärtat vacker.....

  SvaraRadera