2008-06-09

Fotbolls-VM på Rimnersvallen engagerar


Jan Aronsson bidrar med det här VM-vykortet från matchen på Rimnersvallen. Jan har också flera andra från andra arenor.


Och idrottshistorikern Tommy Wahlsten i Skövde skriver:

"Hej Gunnar

Såg att du tar upp VM 1958 igen – trevligt.

Fel dock att Brasilien var på Rimnersvallen onsdagen den 4 juni. Den dagen var laget i Borås och spelade träningsmatch mot Borås-alliansen på Ramnavallen.

Har skrivit om den matchen i Westgöta Idrottshistoriska Sällskaps senaste medlemstidning ( som jag också är ansvarig utgivare för) och där finns det också med en bild på Brasilien med Pele (spelade 1:a halvlek) tagen innan avspark. Skickar gärna tidningen till dig om du är intresserad.

Dagen efter – torsdagen den 5 juni – åkte däremot hela truppen till Rimnersvallen för att träna på planen där och på vägen besökte laget Ljungskile.

För den som vill är det lätt att kolla i arkiven – Uddevalla tidningarna skrev säkert om besöket. Själv har jag läst om det i Borås Tidning och Västgöta-Demokraten.
Tacksam om du rättar och även nämner att Adriansson nämner fel datum i radioinslaget. Tyvärr fortplantar sig felet – sändes i riksradion i går utan rättelse trots att jag meddelade programledningen.

Hälsningar
Tommy Wahlsten
Skövde"


Bra att Tommy påpekar det felaktiga datumet. Jag har ändrat det i det tidigare inlägget. Tommy tipsar även om en brasiliansk hemsida om VM -58 http://www.copa58.com.br/ //

1 kommentar:

  1. Jag var också på Rimnersvallen den 8 juni 1958. Jag har kvar matchbiljetten som dock kostade bara 7 kronor(ståplats). Ett minne för livet!
    Bo Foss
    Nybro

    SvaraRadera