2008-06-21

Demokratipriset allt konstigare

"Demokratipriset har spårat ur". Det sa initiativtagaren Kiomars Heydar i gårdagens Bohusläningen, och det är bara att hålla med. Det gjorde det redan 2004 då priset skulle delas ut för första gången. Den gången var det kommunfullmäktige som skulle utse pristagare.

Nominerade var de tre s-kvinnor som anklagade sin partikollega Helen Nordendorph för oegentligheter. Kommunfullmäktige kunde inte enas varför man beslutade ändra reglerna så att priset istället skulle delas ut av en jury.

Juryn utsågs och 2007 skulle så priset äntligen delas ut. Men en uppenbarligen odemokratisk jury delade ut priset till Brottsofferjouren som inte var nominerad, medan det fanns tio andra förslag.

I år upprepades fadäsen då Nattvandrarna fick priset. Till råga på allt var det en ledamot i demokratijuryn som själv tog emot priset för Nattvandrarnas räkning. Jag utgår ifrån att hon inte deltog i beslutet, men ändå!?

Ju mer man får reda på om Uddevalla kommuns demokratipris desto konstigare blir det. I reglerna för priset står det bl a ... "Juryn består av sju ej partipolitiskt aktiva personer från föreningslivet i Uddevalla.....

Men i juryn sitter enligt Uddevalla kommuns hemsida Hans Ofgfeldt för Bohusbuggarna. Men Ogfeldt är också partipolitiskt aktiv för Uddevallapartiet. Han är ersättare i Kultur och fritidsnämnden, ersättare i Miljö och stadsbyggnadsnämnden, nämndeman i Uddevalla domsaga och ledamot i Stiftelsen barnens dag. //

1 kommentar:

  1. Uddevalla har så mkt skandaler och korruption att försök dölja.Håller med dig .....ett demokratipris utan respekt för demokratin. Skandal bara det. Vädjar till alla Uddevallabor som vet ngt om oegentligerter i kommun att tala ut.....då kan vi börja prata om demokrati.

    SvaraRadera