2008-06-01

Årets varmaste dag - hittills


Årets varmaste blev det i dag. På Bohusläns museum skulle Bengt Söderbergs sextett spela kl 14 och jag befarade att konkurrensen från det nästan 30-gradiga vädret skulle bli för svår.

Inget var felaktigare. Bandet kom, lyssnades till och tog publiken i den överfulla Hörsalen med storm. Vilken musikupplevelse!

Därefter upp på cykeln och iväg mot några timmars arbete på Gustafsberg. Givetvis cyklade jag Strandpromenaden. Vilken fantastisk väg till jobbet. Och jag tycker att cyklister och fotgängare samsas alldeles utmärkt på bryggan. Allt sker ju på de gåendes villkor.

Hur många tusen människor som sökt sig ut till badplatserna och klipporna vid Skeppsviken och badplatsen vid Bodele vet jag inte men det var MÅNGA! Ja, det såg ut som ett av de vykorten jag sett från 1950-talet där det kryllade av folk.
Vid Sörkullen pratade jag med några äldre Uddevallabor som just tagit sitt första dopp för året. 18 grader i vattnet kunde de rapportera. Det blir till att stoppa ner badbyxorna i ryggsäcken för alla eventualiteters skull.//


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar