2008-06-05

Sjung om studentens lyckliga dar.....Traditionsenligt samlades årets studentkullar i Margretegärdeparken för champagnefrukost i dag på morgonen. Undrar hur länge den traditionen funnits?

Och lika traditionsenligt hade parkförvaltningen tömt fontänen på vatten.//

7 kommentarer:

 1. Om traditionen funnits länge måste den ha stannat upp på 1980-talet! Fanns ej 1980.

  SvaraRadera
 2. Lotta: Min äldsta dotter Lisa, 34 år, var på champagnefrukost i Margretegärdeparken och jag vill minnas att tradtitionen inte var helt ny då. Så någon gång i slutet av 80-talet kanske det började?

  SvaraRadera
 3. Tidiga 1980-talet var väldigt osofistikerat när det kom till studentfirande som jag minns det. Nu ser jag på dina bilder att det är influerat av amerikanska proms. Jag bor i Kalifornien nu och hoppas att svenska ungdomar i alla fall får komma på festerna även utan att alla är ihop-parade i manliga/kvinnliga par...

  SvaraRadera
 4. Studentbalerna på Gustafsberg har jag ju följt lite grand från sidan. Det verkade vara en hel del singlar som deltog. Har inte hört något om särskilda regler här i Uddevalla. Men de kanske finns.
  Jag lade märke till att de killar som kom i damsällskap verkade obekväma och blyga. Kanske det var klädseln? Flickorna verkade mer gilla att bli uppmärksammade och betittade.

  SvaraRadera
 5. Har ju skrivit om det här med studentfirande både här och där. Jag tror det är mitten av 80-talet som gäller för champagnefrukostarna. Fast de som var tvåa hänvisade säkert till "gamla traditioner". I slutet av 90-talet hörde jag första gången talas om partvånget på studentbalerna i Uddevalla. Även då hänvisade man till "gamla traditioner" som ingen bara ett par år innan hört talas om. Skulle vara kul att veta hur det gick till när den förändringen skedde, vad och vem som låg bakom.

  SvaraRadera
 6. Anders Magnusson berättar för mig att hans klass, treårig ekonomisk linje, var de första som träffades för champagnefrukost i parken. Kommande år blev det fler och fler som förlade sin frukost dit.

  SvaraRadera
 7. Glömde årtalet! 1984 var det!

  SvaraRadera