2016-05-20

VILLA LINDESNÄS för 52 år sedan och i dag

Den här annonsen i Kuriren den 7 augusti 1964 fastande min blick på idag. Villa Lindesnäs hade varit i privat ägo fram till 1959 då Uddevalla stad köpte den och gjorde om den till restaurang. Upplägget verkar ha varit detsamma som idag om man bortser från dans tisdagar och torsdagar.
 2015 sålde kommunen villan till familjen Malm som byggt om den och kunde öppna den i maj förra året. Och visst stämmer det fortfarande att det är den vackraste serveringen i Bohuslän.


3 kommentarer:

 1. Mycket bra och snyggt!
  Kommunen har säkert fler guldkorn här och där som dom inte kan sköta om eller göra något bra av, typ dom här bredvid, mellan tågfärjan och studentbalen.
  Villa Lindesnäs hade troligen inom en snar framtid utan skötsel också varit rivningsklart eller ombyggt och helrenoverat till någon slags förläggning om kommunen hade fortsatt att vara ägare.
  Ove

  SvaraRadera
 2. Det är tragiskt för oss dansare.....

  SvaraRadera
 3. Ett strålande renoveringsarbete har utförts. Restaurangen har blivit jättebra, renoveringen smakfull och hela udden har snyggats upp.
  Det är bara sista pusselbiten i Strandpromenaden som saknas: Spången från trampolinen i väst till bryggan i nord. Den försvann någon gång på 80-talet. Skälet som angavs var att fästena var dåliga. Tråkigt att den inte kommit tillbaks för det var väldigt trevligt att kunna gå runt udden.
  För övrigt har hela området blivit väldigt fint. Ett viktigt bidrag till detta är uppsnyggningen av hamnen.

  SvaraRadera