2016-05-07

55 år sedan de ryckte in i lumpen

 Den 8 maj 1961 ryckte de här grabbarna in i lumpen på I 17. I dag träffades de igen på kaserngården. Med på jubileet var Sture Agnholm, Sigvard Ahlgren, Otto Bucht, Bengt Forsberg, Arne Nilsson, Arne Odell, Lennart Wallstedt, Hans Olofsson och Gösta Corell. Den sistnämnde var med för första gången på gruppens femårsmöten annars har de hållit ihop genom åren. Helt fantastiskt!
 Och gissa om det snackades lumparminnen. Här har gänget kommit in i sin kompanikorridor på Skolkompaniet. Det de mest kände igen var nog "golvtiljorna" som alltid var en måttstock för hur man skulle ställa upp vid avlämningarna.
 Det har skett en del förändringar i kasern Svärdet sedan gänget gjorde lumpen. I byggnaden håller nu Komvux till.
 Här stod min säng då jag gjorde lumpen, berättar Sture Agnholm. Det var på den tiden logement nr 2 i Skolkompaniets korridor.
 Och nu är logementet bibliotek.
 Logementsfönstren är i alla fall sig lika.
 Kompaniets tvättrum ser ut så här idag. Café Måsen heter det.
Toaletten är sig faktiskt ganska lik om man undantar att det inte finns någon pissränna.

Efter besöket i kompanikorridoren fortsatte gänget för ett besök på "sjukan", dvs Regementssjukhuset. Det är idag Uddevalla Vårdcentral Achima Care. Och sedan bar det iväg till Backamo för övernattning och säkerligen håller de fortfarande på och berättar lumparminnen.  //

2 kommentarer:

  1. Hans Lundberg2016-05-08 17:14

    Ett trevligt inlägg att läsa, och även jag tror nog att lumparhistorierna duggade tätt.

    SvaraRadera
  2. Inför värnplikten igen. Sverige måste rusta.

    SvaraRadera