2016-05-24

Västtrafik sviker igen - Ingen utökad tidtabell för buss 820 Uddevalla - Göteborg

Det tycks vara så att Västtrafik tar tillbaka sitt löfte om utökad trafik med buss 820 mellan Uddevalla - Göteborg.

I en information som gått ut idag till Västtrafiks resenärer skriver man att det efter den 19 juni bara blir en direktbuss i vardera riktningen Uddevalla - Göteborg.

Då är vi ju tillbaka på ruta ett efter den kritikstorm som bröt ut efter det förra beskedet för någon månad sedan. Den gången gick Elving Andersson (C), som sitter i Västrafiks styrelse, ut i ett pressmeddelande och berömde Västtrafik för att man lyssnat på kritiken och lovade fler turer. Det tycks man nu glömt. Så här skriver Västrafik i dagens nyhetsbulletin:

Linje 820 Uddevalla-Ljungskile-Göteborg

Vi har utvecklat tågtrafiken på Bohusbanan under flera år och utökat antalet turer successivt. Vi tror på Bohusbanan och vill utveckla den. Därför vill vi inte fortsätta köra buss parallellt med tågen.
Vi kommer inte längre att köra linje 820 parallellt med tågen. Linje 820 kör endast en morgontur från Kampenhof och en eftermiddagstur från Göteborg, då tåget inte går. 
Alternativ för dig som reser mellan Uddevalla och Göteborg:
• Västtågen mellan Uddevalla C och Göteborg C. Restid: ca 1 timme och 10 minuter
• Linje 820 mellan Kampenhof och Nils Ericsson Terminalen vid två tider då tåget inte går. Det innebär en morgontur från Kampenhof och en eftermiddagstur från Nils Ericsson Terminalen. Restid: ca 1 timma och 15 minuter
• Linje 860 från Kampenhof till Torp för byte till linje 841 mot Nils Ericsson Terminalen. Restid ca: 1 timma och 23 minuter  //

9 kommentarer:

 1. Västtrafik i ohelig allians med Göteborgs kommun för att öka intäkterna från trängselskatten. Man inser att vansinnesprojektet Västlänken kommer att bli avsevärt dyrare än beräknat.

  SvaraRadera
 2. Vänta och se. Det är nog ”bara” så att innehållet i dagens utskick inte har uppdaterats givet den lovade förändringen av Västtrafiks ursprungsbeslut.

  SvaraRadera
 3. Det är nog så att Västtrafik har ont om bussar. Bussarna som går på linje 820 behövs nog som ersättningsbussar när tågen mellan Göteborg och Uddevalla inte går på grund av signalfel, nedriven kontaktledning, mm :-)

  SvaraRadera
 4. Man har väl inte glömt bort de som bor mellan Uddevalla och Ljungskile. Kommer det att gå några bussar där. Någon som vet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag själv kollat Västtrafiks reseplanerare (21 juni). Flera bussar med linjenr 821 trafikerar Uddevalla Kampenhof till Ljungskile (gamla E6).

   Radera
 5. Var någonstans har du hittat denna information? Kan du länka? Kan inte hitta denna information någon annanstans än på din blogg!

  SvaraRadera
 6. Västtrafik skickade ut detta via mejl igår till sina kunder, bl a till mig

  SvaraRadera
 7. Men nu berättar Västtrafik i Bohusläningen att informationen inte stämmer, utan det kommer att bli fler 820-bussar som utlovat. Men innan förhandlingarna är klara med Uddevalla kommun så vill man inte gå ut med exakt hur tabellen kommer att se ut.

  Länk till artikel ->> http://www.bohuslaningen.se/nyheter/uddevalla/oklara-besked-om-linje-820-skapar-oro-1.1763243

  Mvh // Johan Falk

  SvaraRadera
 8. är du någon journalist som inte fick jobb eller?

  SvaraRadera