2016-05-10

Bil över kajkanten - igen

Det händer nästan varje år och idag hände det igen. Handbromsen på den här bilen var inte en traditionell sådan med ett handtag man drar i utan en knapp man trycker på för att aktivera handbromsen. Antagligen hände det något med knapptryckningen så att handbromsen aldrig aktiverades och bilen rullade baklänges. Det var alltså ingen i bilen när den rullade iväg.

Och nej! Vi tänker inte sätta upp något räcke!  //

20 kommentarer:

 1. Vad bra att i kommunen inte har hand om detta, då hade hela viken blivit igenfylld med sand.
  Ove

  SvaraRadera
 2. Ska det ske en svår olycka innan du sätter upp ett staket?? Ta ditt ansvar Gunnar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske är det bilens förare som skall ta sitt ansvar??
   /Bilist

   Radera
 3. Snälla Gunnar var en Gentleman och sätt ut betongsuggor till oss äldre damer. Vi är många som upplever det otrevligt att backa mot en kajkant.
  Tack på förhand.

  SvaraRadera
 4. Men backa inte ner mot vattnet då. Vänd åt andra hållet, backa upp mot grässlänten istället. Problemet löst :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! Bra svar där..
   /Roland

   Radera
 5. Det är en lisa att läsa Uddevallabloggen. Till skillnad från all världens elände som man matas med i medier, är det inte mer dramatiskt än att en bil kör över en kajkant! Borde inte körkortet dras in när man inte har bättre koll på sitt fordon än så!
  Maj-Britt Jonasson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt riktigt och hade kajen skadats eller något annat så ska föraren eller dennes försäkringsbolag betala reparationen precis som i vilket annat fall som helst.

   Radera
  2. Heja Maj-Britt!

   Radera
 6. Varför inte parkera på skolgården, där det är gott om plats och lätt att vända bilen.

  SvaraRadera
 7. Tyvärr blir bilder och filmer av olyckshändelser på sociala medier blir allt vanligare. Ofta filmade av förbipasserande personer som iakttagit händelseförloppet till synes passiva. Vissa gör det för att kunna lägga ut bilderna på exempelvis Facebook för att få många lajks och på sätt högre status på sociala medier. I detta fallet kanske man istället borde förbygga dessa årligen återkommande incidenter genom någon åtgärd vid kajkanten men icke sa nicke.

  SvaraRadera
 8. Anonym 11"36. Insinuerar du att den som har tagit bilden har betraktat förloppet passiv? I så fall en elak anklagelse. Själv tänker jag att bilden är en varning till oss alla som besöker Gustafsberg. Man kan låta bli (glömma) att dra åt parkeringsbromsen, och är marken plan händer väl inget. Men lite lutning kan få tråkiga konsekvenser. Erik O Ua.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ska varken låta bli eller glömma handbroms, spelar ingen roll om marken är plan eller inte.
   Du har ansvar för ditt fordon vare sig du sitter i eller ej.
   Händelsen går säkert under rubriken vårdslöshet eller oaktsamhet och borde inte bekostas av försäkringsbolag fullt ut.

   Radera
 9. Varför skall Gustafsbergstifelsen betala för inkompetenta "bilförare"???

  SvaraRadera
 10. Man kan inte bygga bort allting för för mindre kompetenta. Det finns ett ansvar till oss alla.
  Vad det gäller bilen idag så vet vi ju inte orsaken. Tekniskt fel eller slarv med både handbromsen och växeln.

  Så stå på er på stiftelsen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt, vi måste börja att ta ansvar för våra handlingar.

   Radera
 11. Klarar man inte parkera bilen utan incidenter är det dags att anlita ledsagad transport. Gustafsbergsstiftelsen kan inte göra allt när bilisten blivit för gammal med för hög pension med råd till att tappa sina bilar hur som helst. Tur att ingen var i vägen har alla glömt,,,,,,,,,,,

  SvaraRadera
 12. Man kan ana en viss underton av skadeglädje och sarkasm i kommentarerna om incidenten men för den som blir uthängd till allmänt åtlöje och dessutom får bilen kanske skadad och bärgad till dyr kostnad är det inte fullt så roligt som det kan verka. Ingen är helt ofelbar och nästa gång kan det vara du eller jag som gör om det fatala misstaget.
  Den som äger bilen på bilden har inte givits tillfälle till ett genmäle om händelsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om den som äger bilen vill kommentera händelsen så går det bra att kontakta mig. Som du märker har jag varit noga med att vederbörande inte "hängs ut till allmänt åtlöje". Det går inte utifrån bild och text att identifiera föraren. Jag tillämpar därmed samma princip som andra media. Inga uppgifter om registreringsnummer, namn mm således och föraren är självklart inte med på bild.

   Radera
 13. ett faktum är att det saknas en snygg och funktionsduglig kant eftersom detta ju är fortsättningen på strandpromenaden som borde vara lika säker och elegant som den börjar vid hästepallarna där visserligen inga bilar försöker vända..Alla sorters leksaker kan halka i spat handbroms eller ej. Bertil Jansson..

  SvaraRadera