2013-12-14

Sjukhusbaracken på I 17 riven

Foto Kaj Sandberg

I torsdags och fredags revs sjukhusbaracken på I 17. Jag skrev i våras om Hemsös rivningsansökan för Libanonförrådet och just Sjukhusbaracken. Libanonförrådet revs för en tid sedan och nu var det dags Sjukhusbaracken.

Stockholmaren Kaj Sandberg, som jag för övrigt träffade i Stockholm i onsdags, hade åkt ner till Uddevalla medan jag fortfarande var kvar i Stockholm. När han på promenad närmade sig regementsområdet fångade han rivningen med sin kamera. I sitt mejl till mig skriver han bl a: " I denna barack har många uddevallaynglingar mönstrat och erhållit sina obligatoriska stelkrampssprutor".

Jo så var det och jag kan fylla på med de då för tiden vanliga tuberkulinproven och skärmbildsundersökningarna som ägde rum här. Många beväringar har säkert minnen från sjukhusbaracken.  //

1 kommentar:

  1. Som värnpliktig sjukvårdare -71 hade vi alltid utbildning i sjukvård, förbandsläggning m m i den baracken. Ofta med en rustmästare Andersson som jag tror han hette.

    SvaraRadera