2013-12-07

Officersklubbens Lillejul 2013

En av höjdpunkterna för Bohusläns regementes officersklubb är den årliga festen Lillejul. Den genomförs tradtionsenligt på alla sätt. Det börjar med årsmöte i Taktiksalen i kasern Svärdet (idag heter den säkert något annat) och fortsätter sedan på Officersmässen som fortfarande 21 år efter regementets är intakt och används av klubben och regementets kamratförening.

Vi blir ju ett år äldre för varje Lillejul och på sikt kommer förstås traditionen att upphöra. Men dit är det lång tid! Intresset är på topp.

18 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder!!!
  Mycke gråa hår (smile)
  Ser städat ut på lillejul numera!!
  Själv ska jag på en minivariant med de tappra kajsor som orkar vara med (snyft)
  GOD JUL önskar Yvonne

  SvaraRadera
 2. Berätta hur man gör! Skall man dricka något eller är det bara trancendental meditation som behövs för att åka till framtiden ett år framåt? Kan man komma tillbaka till 2013 sedan? Är du här nu eller skriver du från 2014 till oss. som är kvar i 2013? /God Jul från JT

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hållit på med så mycket planering för 2014 så jag är nästan redan där. Har gjort samma skrivfel förut.

   Radera
 3. Svenska hjältar. Tack!

  SvaraRadera
 4. Dessa män har räddat landet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aldrig har så många kostat så mycket och gjort så lite!

   Radera
  2. Aldrig har så många kostat så mycket och gjort så lite!

   Radera
  3. Det var värt varenda krona!

   Radera
  4. Tack för fred och frihet!

   Radera
 5. Räddat landet? Från vad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ryssen såklart!

   Radera
  2. Vad skulle ryssen göra här? Försvarsmakten lurar svenska folket. Det finns inget ryskt hot.

   Radera
  3. Det sa man 1925 också och lade ner mer än hälften av det svenska försvaret. 14 år senare var det världskrig och Sverige hade inget försvar som var något att skryta om.

   Radera
 6. Visste ni att Svenskt incidentflyg, när dom väl lyfter, flyger obeväpnade. Det sliter på robotarna att vara påhängda på flygmaskinerna så, av ekonomiska skäl är de ej monterade. Luftmålsrobotar av typen AIM-120B AMRAAM och IRIS-T finns att hämta i Arboga. I händelse av att man blir påskjuten av en fullt bestyckad SU-27 Flanker vars uppgift är jakt skydd för TU-22 Backfire (vilket är den typ av attackflyg som tränade anfall mot Svenska strategiska i den sk påsk incidenten) så är det bara för de Svenska flygarna att göra pit stopp i Arboga och sedan skjuta tillbaka.

  SvaraRadera
 7. Låter väl som ett rimligt sätt att spara lite skattepengar! Risken att bli "påskjuten av en fullt bestyckad SU-27 Flanker" får väl anses vara någonstans mellan obefintlig och extremt liten!
  Dessutom är inte JAS 39 obeväpnad utan robotar, den har mig veterligt inbyggd Akan? Inte mycket att komma med mot robotbeväpnad jakt i skarpt läge, men skarpt läge är det ju inte?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det finns en risk. Det har ju hänt om ser tillbaka i historien och med tanke på Rysslands mer aggressiva attityd så är det rimligt. Det som inte är rimligt är att du måste hoppa in i bil från t.ex Såtenäs, upp till Arboga, lasta in robotar. Sedan tillbaka till flottiljen, ladda och sedan flyga. I skarpt läge är du körd för länge sedan.
   Man skall också tänka på att Sverige inte har något luftvärn, incidentflyget flyger obeväpnade (bara AKAN är = obeväpnad) så är det bara för attack, bombflyg att åka på, anfalla knutpunkter och strategiska mål. Färdigt.

   Radera
 8. Allt detta för att en spilra av svenskt försvar har haft en julfest........

  SvaraRadera
 9. En innsamling för dessa modiga herrar som ingjutit skräck hos den lede fi , som tillåtit att vi underhuggna medborgare kunnat leva ett så tryggt liv. Leve dessa hjältar.

  SvaraRadera