2013-12-20

Lilla Torget 1 - 3

Lilla Torget 1-3 före 1959 för då revs nämligen husen och "Folktandvårdens hus" byggdes på samma plats. Visst fanns här en korvkiosk där vi köpte "luffare" (korvbröd med potatismos) på väg hem från matinén?  //

11 kommentarer:

 1. Uddevalla med sin säregna natur. Bergsknallar inpå husknutarna. Visst är vår lilla stad charmig? Cykelställen nederst på bilden använde jag under åtta år, först med cykel senare med moped(trimmad Puch). På hemvägen till regementet, längs Västgötavägen passerade jag massor av små trähus (kåkar). / Kaj

  SvaraRadera
 2. Hej Gunnar! Bra att du gör undersökningar om vad dina läsare tycker i olika frågor. Fråga vilket parti läsarna skulle rösta på idag. Tack.

  SvaraRadera
 3. Den korvkiosken fick också ett besök när man varit med mamma o pappa och använt
  mangeln hos Svensson i öster, det var en högtidsstund, korvkioskbesöket alltså.
  Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl Annas kiosk,eller??? Som Rune och Gaby drev senare uppe på Dalaberg senare??

   Radera
 4. Det tror jag inte för dom började nog på Fjällvägen
  Gunilla

  SvaraRadera
 5. Vi köpte luffare i Almqvists korvkiosk vid Folkets Hus men vi fick bara mos på en platta. 50 öre!
  Anders som bodde långt ut på Göteborgsvägen.

  SvaraRadera
 6. Jag kan tänka mig att fotot är taget någon gång under första halvan av 50-talet, en april- eller septemberkväll, snarare april. Solen står rätt lågt i väster (långa skuggor). Personen till vänster tycks ha vara påpälsad, varför det nog var i början av april, snarare än i mitten av september, då det fortfarande är rätt varmt.

  Frånvaron av hästskit på torget talar för att det var på 50-talet och inte tidigare. Lastbilen skulle annars likaväl kunna vara 40-tal.

  Men vad är det som syns tv om personen, inte är det väl en ko?

  Göran

  SvaraRadera
 7. Vid närmare eftertanke tror jag nog det var en kall september- eller tidig oktoberkväll, eftersom löven finns kvar på träden, givetvis vid 18-tiden.

  Göran

  SvaraRadera
 8. Hej Gunnar!
  Sture Agnholm här. Vi två gick ju tillsammans från bion hem till Hallavägen. Men var det verkligen en korvkiosk på vägen hem. Vi hade två kiosker på Västgötavägen som vi passerade, men ingen korvkiosk. Själv kommer jag ihåg att jag köpte bröd med mos på torget för 25-öre. Men Lillatorget, bio och potatismos ringer inte.

  SvaraRadera
 9. Hej Gunnar!
  Det var gubben Friberg som hade korvståndet vid Lilla torget, hans söner fortsatte sedan på Västerlånggatan. / Rune Andreasson.

  SvaraRadera
 10. Funderat länge på om Han som dom kallade för Albin och ägde korvburken som fanns på Järvstigen på 60-70talet lever fortfarande någon som vet detta??

  SvaraRadera