2013-12-22

Leopold Lecerof - Med glimten i ögat

6 kommentarer:

 1. Tack för den glimten!
  Ivar K.

  SvaraRadera
 2. Verkligen glimten i ögat, så härligt att se................

  SvaraRadera
 3. Än idag ser man tydligt i entren till Leopolds restaurang var hålet i väggen fanns (nya plattor) där jag har för mig man kunde läsa menyn.

  Och har även för mig man hade som reklam - "Här inne äter man bäst ute"
  När stängde man - var det 1974 ? Jag var där samma kväll Baggen/Backanalen öppnade - en oförglömlig afton.

  Per N

  SvaraRadera
 4. Alltid roligt att höra Leopold berätta. /Marie

  SvaraRadera
 5. God Jul Gunnar! Tack för en fantastiskt bra blogg. Läser varje dag. Måste skriva att bloggen många gånger varit dagens höjdpunkt.

  SvaraRadera
 6. Leopolds
  Arbetar sedan ett år tillbaka med ett bokprojekt/biografi. I boken berättar jag om mitt första sommarjobb som kockelev på Leopolds Restaurang. Efter min restaurangutbildning nittonhundrasextiotvå, fick jag möjligheten att återvända som kock under ett drygt halvår. Leopold Lecerof blev för mig en viktig förebild som restaurangman, främst för de olika kvalitetsvärderingar som han stod för när det gällde matlagning och gästservice. "Här inne äter man bäst ute" var på den tiden ett välkänt begrepp.
  Kai Johansson

  SvaraRadera