2013-12-30

Gamla handbollsspelare efterlyses

Insänt av Olle Lundgren (som här ses i mitten av bilden utan glasögon. Bilden tog jag vid ett studentjubileum i maj i år).

"Gunnar!

Under de första åren på femtiotalet spelade jag handboll i bl.a. ett klasslag som deltog i Kurirens pojklagsserie 1951-52 och mitt lag (2:5) kom på andra plats. 

Jag spelade också i ett lokalt lag från Söder (tror jag), som var med i någon form av turnering som anordnades av Aftonpostens lokalredaktör, som jag vill minnas hette Erik Folemark och som hade sin redaktion på Västerlånggatan i en gammal träkåk som låg ungefär där Arbetsförmedlingen ligger idag.  Aftonposten som, som namnet säger, var en kvällstidning från Göteborg som levde under en kortare tid under 50-talets första hälft. Tidningen såldes bara (tror jag) via "tidningspojkar" på stan och förutsättningen för att få vara med i handbollsturneringen var att man deltog i dessa försäljningsaktiviteter. Jag var väl ingen vidare tidningsförsäljare, men lyckades tydligen "kvalificera" mig att spela i laget Bolton.

Alla lag var döpta efter engelska fotbollslag och många av matcherna spelades i regementets gymnastiksal men också i idrottshallen på Göteborgsvägen (tror jag). 

Det blev många "tror jag" och det beror naturligtvis på att minnesbilderna är svaga. Det vore kul att höra om det är någon annan där ute bland Uddevallabloggens publik som har minnesbilder som kan komplettera och/eller rätta mina.

Hälsningar
Olle"  //

1 kommentar:

  1. Hej ! Jag har en liten kommentar till Olle Lundgrens inlägg om skolhandbollen som jag lämnar nedan.

    Trevligt att läsa om Olle Lundgrens minnen kring skolhandbollen i Uddevalla på 50-talet. Undertecknad startade också min handbollskarriär i skolhandbollen och minns med glädje matcherna i regementets gy-sal. En gång stod att läsa på sportsidan ” En målvakt höll nollan ” och det var jag som stod för den bravaden. Inte så vanligt att handbollsmatcher har en nolla i resultatet. Minns också att vi hade hårda matcher mot 4 A och där var Lasse Kjell den stora stjärnan. Han blev ju känd för annat än handboll senare

    Ett gott nytt år

    Önskar P-O Andréasson

    SvaraRadera